Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişiminin ardından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli 23 şüpheli hakkında arama ve yakalama kararı çıkarıldı. Bunun üzerine 23 adrese operasyonlar düzenleyen polis, çoğunluğu öğretmen 10 kişiyi gözaltına aldı.
Örgüte finansal destek de sağladığı belirlenen şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, dijital malzemeler, kendi aralarında yaptıkları sohbet ile ilgili belgeler ve Fethullah Gülen ile ilgili kitaplar elde ele geçirildi. Firari 13 şüphelinin yakalanması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.
Öte yandan hakkında yakalama kararı bulunan ve örgüt üyelerinin üye olduğu değerlendirilen Aktif-Eğitim Sen Adana Şubesi'nde yöneticilik ve idarecilik görevlerinde bulunan 5 şüpheli de tutuklandı.
DHA
11 Ağustos 2016 Perşembe 16:43

Son Güncelleme: 14.08.2016 03:02
Dikkat!
Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.
Üye Girişi Üye Ol
memur, hizmetli, öğretmen fetö örgütü mensubu olarak açığa alınıyor da bunların amirleri niçin alınmıyor.
öğretmenler alınıyor ama yıllarca bunları müdür kadrolarına yerleştiren şube müdürü ve milli eğitim müdür yardımcıları meydanlarda geziniyor. el insaf. cadı avı değilde nedir.