ayyuce
Adana
DOLAR32.3842
EURO35.0429
ALTIN2326.4

'Eşe Tecavüze Seyirci Kalınabilir' Fetvası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
'Eşe Tecavüze Seyirci Kalınabilir' Fetvası
Abone ol
Mısır'da Selefilerin vaizi Yasir Burhami'nin verdiği bir fetva ile erkeklere hayatları tehlike altındaysa eşlerinin tecavüze uğramalarına seyirci kalmalarının caiz olduğunu söylemesi tartışmalara yol açtı.
Selefi Nur Partisi'nin ruhani temsilcilerinden Burhami, fetvalarını anasalafy.com adlı Nur Partisi ile ilişkili bir sitede yayınladı.

Bir kadının tecavüze uğradığı durumda eşi olan erkeğin hayatı tehlike altındaysa, erkeğin duruma müdahale etmemesinin dinen caiz olduğunu söyleyen Burhami eşlerini bir başka erkekle yakalayan kişilerin ise kadını öldürebileceğini belirtti.

Burhami; "Eşi tecavüze uğrayan kişi para için soyguna maruz kalan kişinin konumundadır ve bu halde kadını savunmak ya da karşıdaki kişiyi teslim almaya çalışmak zorunluluğunda değildir" dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Dini Bağışlar Bakanlığı yetkilisi Muhammed Ali ise, Burhami'nin söylediklerinin şer'i ya da genel hukuk kurallarında bir yeri olmadığını belirtti.

Ali; "Her Müslüman, sonunda ölüm ya da hapse girmek dahi olsa onurunu korumak zorunda" değerlendirmesini yaptı.

Burhami'nin fetvası, İslami doktrinlerinin en geniş öğretim merkezi olarak tanımlanan El Ezher Üniversitesi tarafından da eleştirildi. Üniversitenin önceki fetva komitesi başkanı Şeyh Ali Ebu el-Hasan, İslam'da kadının onurunun kocası tarafından korunmasının bir zorunluluk olduğunu belirtti.

"Erkek kadını bir başka erkekle yakalıyorsa Öldürebilir"

Burhami, bir başka fetvasında ise, eşini bir başka erkekle yakalayan bir kimsenin kadını öldürmesinin dini gerekçelerle haklı olacağını savundu.

Mısır İslam Araştırmaları Konseyi ise, fetvayı kınayarak, bu tip durumlarda erkeklerin kol kuvvetleriyle yasayı ihlalinin savunulamayacağını belirtti.

Burhami'nin, tartışmalı fetvaları dolayısıyla Mısır camilerinde fetva vermesi yasaklanmıştı.

Kaynak: El Arabiya


Büyükşehir Zam Yaptı, 'EMEK'ten tepki yağdıÖnceki Haber

Büyükşehir Zam Yaptı, 'EMEK'ten tepki ya...

Tam Adana Günlük YayındaSonraki Haber

Tam Adana Günlük Yayında

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar