türk haberler
NET TAMİR
Adana
DOLAR32.5855
EURO34.8309
ALTIN2508.3

HDP'li Önder'den MHP'ye Şok Teklif

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HDP'li Önder'den MHP'ye Şok Teklif
Abone ol
HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder seçimden sonra çözüm süreciyle ilgili "MHP ile bile yürütürüz" dedi.
CNN Türk'te 'Her Şey' programına katılan HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder seçimden sonra çözüm süreci için önemli açıklamada bulundu. 

Önder, çözüm sürecini CHP ve MHP ile yürütebileceklerini söyleyerek "Yeter ki ciddiyet olsun" dedi. AK Parti'nin "Dolmabahçe mutabakatını" yok saymasını eleştiren Önder şöyle konuştu;

"Tabutlarımıza sarılacağımıza birbirimize sarılalım"

"Bizim kimsenin hakkından bir şey istediğimiz yok ki. Barışın bir tek temel gereği var, bunu da bu kadar böyle çiğlik etmeseydi, söylediklerini inkar etmeselerdi; biz Dolmabahçe deklarasyonunda bu işi demokrasi şartına bağlamışız. Demokratik siyaset... Bunun önündeki kanalların açılması, buna hangi Türk milliyetçisi itiraz eder sizce. Hangi Sosyal Demokrat itiraz edebilir? Hangi muhafazakar itiraz etmeli? Yeter artık tabutlarımıza sarılacağımıza birbirimize sarılalım. AKP kendi varlık yokluk davasını getirdi bu sürecin önüne koydu. Bu caiz midir? Gayet gönül rahatlığıyla söylüyorum. Kim olursa olsun, kim gelirse gelsin bu normları kabul eden herkesle konuşuruz" dedi.
CNN Türk

5 Bin Türkmen Sınırda Aç Susuz BekliyorÖnceki Haber

5 Bin Türkmen Sınırda Aç Susuz Bekliyor

AK Partililer Bozkurt İşareti Yaptı Sosyal Medya SallandıSonraki Haber

AK Partililer Bozkurt İşareti Yaptı Sosy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar