NET TAMİR
türk haberler
Adana
DOLAR32.638
EURO34.8608
ALTIN2497.2

Mehmet Poyraz 'Usta'yı Kitaplaştırdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mehmet Poyraz 'Usta'yı Kitaplaştırdı
Abone ol
Büyük ustanın hayatını ve çevresinde gelişen hiç bilinmeyen gerçek hikayeleri gazeteci Mehmet Poyraz kitaplaştırdı.
Edebiyatın ustası Yaşar Kemal’in hayatı ve bilinmeyen yönleri Gazeteci Mehmet Poyraz tarafından kitap haline getirildi.

'Yaşar Kemal' kitabının yazarı, Yaşar Kemal’in öğretmen vekilliği yaptığı Osmaniye'nin Bahçe Köyü'nden olan gazeteci Mehmet Poyraz'ın, büyük ustayla görüşmüş kişilerin anlatımlarına da yer verdiği eserde gazetecilerin yorumları da yer alıyor.

Yaşar Kemal’in vesilesiyle ünlü olan Adanalılarında anlatıldığı 'Yaşar Kemal' kitabının kapağında ise, eğitimci-ressam Özlem Ellialtı imzalı özel çizim ustanın yağlı boya portresi yer alıyor.

Yaşar Kemal'in hakkında ve çevresinde gelişen hiç bilinmeyen gerçek hikayeleri içeren kitabın yayın editörlüğünü Seyfi Karahan üstlendi.

Karahan Kitabevi Yayınları'ndan, okuyucusuyla buluşan kitap aynı zamanda büyük ustanın ardından ve yaşamı boyunca çıkan ilk biyografik çalışma olma özelliğini de taşımakta.

Mehmet Poyraz kitabı hakkında yaptığı açıklamada, Türkçeye dikkat çektiğini de belirterek şu ifadelere yer verdi; "Çukurova Türkçesi Türkiye'nin geneline hitap etmekte. Bu bölgede konuşulan yerel dili Türkiye'nin her yerinden insanlar rahatlıkla anlayabilir. Ustanın en büyük başarısı da buydu. Türkmence, Türkçe sevdalısıydı. Çukurova'ya her kim nereden gelirse gelsin, Türkçeyle, geleneklerle buraya uyum sağlamakta, benimsemektedir. Yaşar Kemal'in yazmaya başladığı yıllarda, insanların çoğu her yazarın yazdıklarını anlayamıyordu. Ustanın deyimiyle İstanbul Türkçesiyle yazıyorlardı. O yıllarda yazılanları okumak için iyi bir eğitimden geçmek gerekiyordu.
Yaşar Kemal'in yazdıklarını okuma yazma öğrenen bir insan rahatlıkla anlayabiliyordu."

Ermeniler Toprak Talebine Adana'dan BaşladıÖnceki Haber

Ermeniler Toprak Talebine Adana'dan Başl...

Halkın Gazabından Kaçtı Polisin...Sonraki Haber

Halkın Gazabından Kaçtı Polisin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar