ayyuce
Adana
DOLAR32.3847
EURO35.0663
ALTIN2326.5

Ayağınızı Serin Tutacak 5 Ayakkabı Çeşidi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ayağınızı Serin Tutacak 5 Ayakkabı Çeşidi
Abone ol
İklim şartları, ayakkabı modasına yön vermektedir.

İklim şartları, ayakkabı modasına yön vermektedir. Yağışlı ve karlı havalarda ayağı koruyucu özelliğe sahip ayakkabılar tercih edilirken, yaz aylarında ayağı serin tutan ayakkabı modelleri tercih edilmektedir. Yaz aylarında, güneşin yansıttığı ısı enerjisi çorap ve bot gibi hava almayı önleyici nesneler, günlük hayatta çok fazla rahatsız edici etkenler oluşturabilmektedir. İnternet üzerinden satış gerçekleştiren gon.com.trkurucusu İlhan Yücel, yaz aylarında en çok tercih edilen 5 kadın ayakkabı türünden bahsetmiştir;

Beyaz Spor Ayakkabılar

Her yaşa hitap eden beyaz spor ayakkabılar, yaz aylarında koyu renk olmamasından ve hava almasından ötürü tercih edilmektedir. Güneş ışınlarını yansıtması, ısıyı ayak içine nüfuz etmemesini sağlamaktadır. Birçok beyaz spor ayakkabı modeli ve türü bulunmaktadır. Delikli yüzeyli, ince kumaşlar ile üretilen spor ayakkabılar çoğunlukla tercih edilmektedir.

Deri Sandaletler ve Terlikler

Antik Roma’dan beri kullanılan kadın sandaletmodelleri, birçok taban türü ile tüketicisine sunulmaktadır. Tarihi çok eski olan bu ayakkabı türleri çorapsız kullanıma uygundur. Ayağın nefes almasına uygun yapıdadırlar. Terliklere göre lastik, cırt cırt veya klipsle bağlanmaktadır. Terlikler ise parmak arası, topuklu veya düz gibi birçok modeli ile ihtiyaca ve farklı zevklere uygun olarak üretilmektedir.

Mokasen

Şık ve rahat yapısı ile fazla enerji harcamadan güzel görünmeyi sağlayan kadın ayakkabı modellerindendir. Burnu kapalı topuklu ayakkabı modelleri, sıcak havalarda sürekli olarak kullanılmamaktadır. Ancak mokasen ayakkabılar, kundura tipli kısa topuk yapısı ve işlemeleri ile yazın kullanılan giy çık ayakkabıların arasında yer almaktadır.

Loafer ve Slip-on Ayakkabılar

Loafer ayakkabılar, alçak tabana sahip bez ayakkabı türleridir. Farklı kumaşlar ile de üretilebilmektedir. Rahat ve spor bir kullanım yapısına sahip olan bu modeller, renk ve desen olarak ayrılmaktadır. Farklı figür ve desenler ile üretilen slip-on ayakkabı türlerinin daha yumuşak bir geçiş tercih ettiği bilinmektedir. Yapı geneli ile bileği açıkta bırakan ayakkabı modellerini oluşturmaktadır.

Babet

Bir dönemin popüler ayakkabılarından olan babetler, çok ince yapıda tabana sahip, süslü ayakkabı türleridir. Topuksuz veya ince küçük bir topuk ile üretilmektedir. Topuklu ayakkabıların düz taban hali olarak bilinmektedir. Tercihe bağlı deri, rugan, süet veya kumaş yapı malzemesi kullanılarak da yapılmaktadır.

Bonus: Yazlık Ayakkabı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir?

 

  • Düz tabanlı ayakkabılar, uzun süreli kullanımda ayak yapısını olumsuz etkilemektedir. Genelde 2.5 ile3 cm topuk mesafesine sahip ayakkabıların tercih edilmesi gerekmektedir. Ayağın düz tabanda sürekli gergin pozisyonda kalması burkulma gibi ayak problemlerine sebep olabilmektedir.
  • Kapalı model ayakkabıların çorapsız giyilmesi tavsiye edilmemektedir. Ayakta fazla terlemeye yol açarken, topuk derisinin kalınlaşmasına sebep olmaktadır. Ayakta koku gibi durumlara da neden olduğu bilinmektedir
  • Yaz aylarında rugan ayakkabıların giyilmesi ise tavsiye edilmemektedir. Hava sirkülasyonu kısa olan bu modeller sıcaklık emme gibi özelliklere de sahiptir.
  • Doğal malzemelerden üretilmemiş ürünlerin kullanımı tavsiye edilmektedir.
  • Kullanım açısından, rahat olan ürünlerin tercih edilmesi önerilmektedir.
  • Büyük, küçük gibi ayakkabı ebatlarından tam kalıp olanların seçilmesi gerekmektedir.
  • Kısa veya dar taban ayakkabıların tercih edilmemesi gerekmektedir. Kısa taban ayakkabılar, baş parmaktan destek aldığı için ayakta zorlama yapmaktadır.

 

denizli24haber.com


ÇKS kayıtlarında son gün 30 HaziranÖnceki Haber

ÇKS kayıtlarında son gün 30 Haziran

Berber ve Kuaförler Malzeme Alırken Nelere Dikkat Etmeliler?Sonraki Haber

Berber ve Kuaförler Malzeme Alırken Nele...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar