türk haberler
türk haberler
Adana
DOLAR32.5851
EURO34.751
ALTIN2491.3

Baba yadigarı evde sanat eserleri yaratıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Baba yadigarı evde sanat eserleri yaratıyor
Abone ol
Adana'nın Merkez Seyhan ilçesinde yaşayan Şengül Doğan baba yadigarı evini resim atölyesine çevirerek..

Adana'nın Merkez Seyhan ilçesinde yaşayan Şengül Doğan baba yadigarı evini resim atölyesine çevirerek birbirinden güzel eserler yaratıyor, hem de bu sanatı öğrenmek isteyenlere yol gösteriyor.

Daha önce Çukurova Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak da görev yapan Şengül Doğan, tenis ve briç hocalığı da dahil olmak üzere sporun birçok alanında aktif. Kurduğu bir dernek aracılığı ile sanat ve spor camiasına katkıda bulunuyor.

15 yıldır resim sanatınının içinde olduğunu söyleyen, Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (GESAM) Adana Şubesi Başkanı Gülşen Doğan, "Adana'da Halk Eğitim bünyesinde açılan kurslara devam ederek yeteneğimi geliştirdim. Yaklaşık 15 yıldır sanatın içindeyim. Çeşitli illerde resiem sergisi açtım. Baba yadigarı evimizi sanat atölyesine çevirdim. Yakın zamanda bunları sanatseverlerin beğenisine sunmayı düşünüyorum" dedi.

Adana'da olduğu gibi Türkiye'nin bir çok ilinde resim sergisi açan Doğan, gençleri sanata ve spora yöneltmenin yararlarını anlatırken şu görüşlere yer verdi: 

"ÇOCUĞUNUZU SANATLA TANIŞTIRIN"

Anne ve babalara seslenen Doğan, "sanat etkinlikleri ile küçük yaşlardan itibaren tanışan çocuklar ise kendilerini daha iyi tanıyor, neleri sevip neleri sevmediklerine dair ipuçları ediniyor, etraflarında gördüklerini ve deneyimlerini sanat etkinlikleri ile ifade ederken planlama, seçim yapma, deneme, düzeltme, başladığı işe devam edip bitirme gibi bilişsel yetilerini geliştiriyor, hayal güçlerini harekete geçiriyorlar. Çocuğunuz özgüvenli ve başarılı olsun, potansiyelini keşfedebilsin, akran ilişkilerini geliştirsin, kendi ayakları üzerinde durabilsin istiyor musunuz? Cevabınız evetse, çocuğunuzu mümkün olan en erken yaşta sanatla tanıştırın" dedi.


Eski sevgilisinin yüzünü usturayla kesen aşığa ‘indirimsiz’ 6 yıl cezaÖnceki Haber

Eski sevgilisinin yüzünü usturayla kesen...

E-Medya Platformundan ‘dijital oyun’ uyarısı!Sonraki Haber

E-Medya Platformundan ‘dijital oyun’ uya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar