ayyuce
Adana
DOLAR32.3695
EURO34.9725
ALTIN2325.3

Çölyak hastalarına glutensiz ekmek desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çölyak hastalarına glutensiz ekmek desteği
Abone ol
Seyhan Belediyesi, 500 gramlık glutensiz ekmeği Seyhan Halk Pazarı’nda piyasanın yaklaşık dörtte biri fiyatına satışa sundu.

Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen çölyak hastalığıyla ilgili bilinçlendirme etkinliğinde konuşan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, çölyak hastalarının yaşamlarını kolaylaştırma konusunda sürdürülen çalışmaların olgunlaşma aşamasına geldiğini kaydetti.

Glutensiz gıdalara erişim ve glutensiz gıda fiyatlarının yüksekliğinin çölyak hastalarının en önemli sorunları olduğuna dikkati çeken Başkan Akay, “Piyasada glutensiz ürüne ulaşmak zor olduğu gibi, bu tür gıdaların fiyatları da aile bütçesini oldukça zorlayacak düzeyde. Bu gerçeklerden yola çıkarak uzunca zamandır düşündüğümüz çalışmayı tamamlama noktasına geldik. Sizlere elden geldiğince yardımcı olabilmek için çalışmaya başladık” dedi.

Akkapı Mahallesinde bir fırın kurup glutensiz ekmek üretmeye başladıklarını aktaran Başkan Akay, üretilen ekmeğin çölyak hastaları tarafından beğenilmesinin mutluluk verici olduğunu kaydetti.
Ekmek dışında da glutensiz gıda üretmek için çalıştıklarını Akay, “Özellikle çölyak hastası çocukların, sağlıklı çocuklar gibi gıda tüketebilmeleri amacıyla sadece glutensiz ekmek değil, çeşitli mamulleri de yiyebilmesi için bir çalışma yapıyoruz. Süreç içinde bunları göreceğiz ve başaracağız. Sosyal belediyecilik anlayışı içinde sizlerin sıkıntılarını en aza indirmek için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.


Erkekler arasında kadın motosikletçi olmak zorÖnceki Haber

Erkekler arasında kadın motosikletçi olm...

602 polis adayı mezun olduSonraki Haber

602 polis adayı mezun oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar