ayyuce
Adana
DOLAR32.3795
EURO35.0698
ALTIN2324.4

Gülen cemaatine haraç vermeyen dershaneciye darbe

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gülen cemaatine haraç vermeyen dershaneciye darbe
Abone ol
İstanbul’da yaşayan Adanalı eğitimci Mehmet Demir ünlü bir markanın isim hakkını kiralamak suretiyle (franchise) ingilizce eğitim veren bir dershane açmak istedi.

Eğitim gönüllüsüne cemaat darbesi..
İstanbul'da yaşayan Adanalı eğitimci Mehmet Demir ünlü bir markanın isim hakkını kiralamak suretiyle (franchise) ingilizce eğitim veren bir dershane açmak istedi.

GÜLENCİLERİN BASKISI
İddiaya göre, dünyaca ünlü Wall Street İnstitute, (şu an ki unvanı Wall Street English) yöntemi ile eğitim veren, Bel Eğitim Kurumlarınının yan kuruluşu Eksen Eğitim kurumlarına yüklü miktar para ödeyen Mehmet Demir, Gülen cemaati tarafından kıskaca alınmak istendi. 

ADANA MİLLİ EĞİTİMİNDE RÜŞVET İDDİASI
İddiaya göre, Bel Eğitim Kurumları yöneticileri isim hakkı protokolününün ardından bir dizi kanunsuz istekte bulundu. Gülen cemaati tarafından ele geçirildiği öne sürülen Bel Eğitim Kurumları yönetimince, Fetö ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılan Burç Okullarına burs verilmesi istenen Mehmet Demir'in ayrıca Adana Milli Eğitim Müdürlüğünde üst düzey görevlerde bulunan M.K.A. ile K.B.'ye toplam 10 bin Amerikan Doları rüşvet vermesi istendiği iddia edildi. 

ÖĞRENCİLER BAŞKA KURUMLARA KAYDIRILDI
Mehmet Demir'in, gayrı meşru taleplerin hepsini birden reddedince başına gelmeyen kalmadı. Türkiye'nin bir çok noktasına yayılan şubelerin Gülen'ciler tarafından koruma altına alındığını söyleyerek, aba altından sopa gösteren kurum yönetimine direnen iş adamına ilk darbe, kayıtlı kurs öğrencilerinin cemaat kontrolundaki bir başka eğitim kurumuna kaydırılması ile gerçekleşti. 

ÖZEL HAYATA ŞANTAJ İDDİASI
Dershanesini kapatmak zorunda kalan, "Gülenciler tarafından organize edilen" özel hayatı ile ilgili düzmece bir kaset şantajının ardından, Wall Street İnstitute Türkiye distribütörü Bel Eğitim Kurumlarına verdiği teminat senetleri de haksız yere işleme konulan Demir, yasal yollara başvurarak mağduriyetinin giderilmesini istedi.

RESMİ KURUMLARA İHBAR ETTİ
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)'e gönderdiği şikâyet dilekçesinin ardından, MEB Teftiş kurulu Başkanlığı ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına başvuran Mehmet Demir, sorumlular hakkında işlem başlatılarak cezalandırılmalarını talep etti.
 


Adana’da ganyan bayiinde yangınÖnceki Haber

Adana’da ganyan bayiinde yangın

Adana’da 4 milyon 720 bin kaçak makaron ele geçirildiSonraki Haber

Adana’da 4 milyon 720 bin kaçak makaron...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar