ayyuce
Adana
DOLAR32.3834
EURO34.9963
ALTIN2325.6

Kebabın başkentinde teknolojili et tüketimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
Kebabın başkentinde teknolojili et tüketimi
Abone ol
Teknolojinin gelişmesi, internet ve sosyal medya kullanımıyla birlikte kebabın başkenti Adana’da tavan yaptı.

Teknolojinin gelişmesi, internet kullanımının artması ve sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte tüm sektörlerde olduğu gibi et sektörü de olumlu etkilendi. Pandemiyle birlikte bu süreç hızlanırken pandemi sonrası başka bir boyuta geçerek sosyal medya sayesinde işletmeler kendi reklamını kendi yapar hale gelince kebabın başkenti Adana’ya günü birlik il dışından hatta yurt dışından bile gelenler olmaya başladı.

Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Başkan Vekili Saruhan Yağmur, et tüketiminin yüzde 35 civarında arttığını belirterek, "Pandemi öncesi 500-550 koyun kesilirken, şimdi 800-850 koyun kesimi yapılıyor. Büyükbaşta ise pandemi öncesi 150 kesim yapılırken şimdi 250 büyükbaş kesimi yapılıyor. Bu da teknolojinin gelişmesi, internet kullanımının artmasıyla birlikte insanların ete daha çabuk ulaşmasından dolayı oldu" dedi.

Yüzde 40 kebap satışında artış oldu

Pandemiyle birlikte herkesin evine kapandığını, kebapçıların ise evlere paket hizmeti vermeye başladığını hatırlatan kebap ustası İsmail Çalıkıran, "Bu süreçle birlikte vatandaşlar teknolojiyi, interneti, sosyal medyayı daha fazla kullanmaya başladı. Bu da restoranların da internet ve sosyal medya kullanımını artırdı. Bu sayede vatandaşların önce gözüne hitap edip sonrada tatmalarını sağladık. Böylece daha fazla insana ulaşırken, o insanların da kebaba yönelmesini sağladık. Bu sayede önceki yıllara göre yüzde 40 kebap satışlarında artış oldu" dedi.

Kebap ustası Metin Dura ise teknolojinin gelişmesi, internet ve sosyal medya kullanımının artmasıyla birlikte Adana’ya kebap turizminin başladığını ifade ederek, "Özellikle sosyal medya kullanımının artmasıyla birlikte göze hitap edilince vatandaşların kebaba olan ilgisi daha da arttı. Bu nedenle sadece Adana içinden değil diğer iller hatta yurt dışından bile kebap yemeye gelenler oluyor. İllerden Adana’ya turlar düzenleniyor. Bu da bizim işlerimizi artırdı" diye konuştu.

Sosyal medyadan kebabın görselini iyi yaparak insanlarının canını istettiklerine de değinen Dura, ancak gerçek kebap restorana gelip yendiğinde kendini gösterdiğini ve iyi kebapçının bu şekilde ortaya çıktığını kaydetti.


Tırlara uyuşturucu operasyonu: 120 kilo esrar ele geçirildiÖnceki Haber

Tırlara uyuşturucu operasyonu: 120 kilo...

Adanaspor'da Kemal Kılıç IV dönemiSonraki Haber

Adanaspor'da Kemal Kılıç IV dönemi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar