HATİPDĞLU
ayyuce
akif akay
Adana
DOLAR32.3404
EURO35.1706
ALTIN2240.9

MİT tırları davasında karar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
MİT tırları davasında karar
Abone ol
Adana ve Hatay’da MİT’e ait tırların durdurulmasını ve aranmasını organize ettikleri iddiasıyla yargılanan Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) sorumlusu 9 sanıktan 6’sı, 8 yıl 9 ay ile 18 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, FETÖ’nün darbe girişimini Akıncı Üssü’nden yöneten sanıklardan örgütün sözde "jandarma sorumlusu" Nurettin Oruç ile diğer sanıklar Yasin Yalçınkaya ve Halil Alp cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile katıldı.

Mahkeme heyeti, Nurettin Oruç’u "Devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin bilgileri temin etmek" suçundan 8 yıl, "Devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin bilgileri açıklamak" suçundan 10 yıl olmak üzere toplamda 18 yıl, sanık Halil Alp’i "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 10 yıl 6 ay, "Devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin bilgileri temin etmek" suçundan 6 yıl olmak üzere toplamda 16 yıl 6 ay, sanık Abdurrahman Özdemir’i "Devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin bilgileri temin etmek" suçundan 5 yıl, "Devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin bilgileri açıklamak" suçundan ise 5 yıl 10 ay olmak üzere toplamda 10 yıl 10 ay hapis cezasına mahkum etti.

 

 

Sanıklardan Berkant Aydın, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 10 yıl 6 ay, Hasan Ülker ve Arif Danacı da 8 yıl 9’ar ay hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca sanık Berkant Aydın hakkında tutuklanmak üzere yakalama emri çıkarılmasına hükmedildi.

 

Sanık Kaan Kürşat Karaahmetoğlu’nun ise üzerine atılı suçları işlediğinin sabit olmaması gerekçesiyle beraatına, sanıklar Soner Yıldırım ve Yasin Yalçınkaya hakkında ise "mükerrer yargılama" olduğu gerekçesiyle davanın reddine karar verildi.

 


"Bir Esnaf Şikayet Etti Diye" İlçe MEM Resmi Yazı İle uyardı. (Güleriz Ağlanacak Halimize)Önceki Haber

"Bir Esnaf Şikayet Etti Diye" İlçe MEM R...

Uluslararası Adana Kurtuluş Yarı Maratonu kayıtları başladıSonraki Haber

Uluslararası Adana Kurtuluş Yarı Maraton...

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar