DOĞAL ÜRÜNLER
NET TAMİR
ilan
Adana
DOLAR34.7535
EURO36.5589
ALTIN2950.5

Şişmeyi Engellemek İçin Yapılması Gereken 5 Şey

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şişmeyi Engellemek İçin Yapılması Gereken 5 Şey
Abone ol

Telefonun işlevini yitirmesine neden olan batarya şişmesi akıllı cihaz kullanıcılarının sıkça başına gelebilen bir problemdir. Genel olarak şişmiş bir batarya, batarya hücreleri aşırı şarj olduğunda ve ısınmadan olmaktadır. Bu reaksiyon bataryanın içindeki gazları ısıtan ve genleşmelerine neden olan ısı üretir. Havalandırmanın herhangi bir yolu olmadan, bataryanın kasası gazlarla genişler ve batarya şişer. Profesyonel bir ekiple akıllı telefon yedek parça temini ve tamiri yapan telefonparcasi.com sitesinin dijital kanallar sorumlusu Sefa Özen, akıllı telefon kullanıcılarına batarya şişmesini önlemek için önemli tavsiyelerde bulundu.

Lisanssız Ve Kalitesiz Şarj aleti, Batarya, Powerbank Kullanılmamalı!

Telefonparcasi.com dijital kanallar sorumlusu Sefa Özen kalitesiz şarj aleti ve powerbank kullanımının bataryanın şişme oranını arttırdığını ifade ediyor. Konuyla ilgili olarak ‘Maalesef ki şişmiş bir bataryanın düzelme ihtimali yoktur. Bunun yerine yeni bir batarya alınması gerekmektedir. Genelde Samsung yedek parça tedarik eden kullanıcılar şişen pil soğuduktan sonra pil toplama istasyonuna bırakmalıdır. Batarya şişmesini önlemek için telefonun orijinal batarya ile kullanılması gerekmektedir. Piyasada satılan sahte bataryalar ucuz olsalar da insan sağlığını tehlikeye atabilmektedir.’ dedi.

Telefon Uzun Bir Süre Şarjda Bırakılmamalıdır!

Bataryanın şişmesindeki en önemli sebeplerden biri telefonların uzun süre şarjda bırakılması olduğunu belirten Sefa Özen ’Aşırı şarj olan batarya depoladığı elektriği daha fazla sıkıştıramayarak genişliyor. Ardından da batarya şişmeleri yaşanıyor. Şişen batarya hem fiziksel açıdan büyüyor, telefonun arka kapağında sıkıntılar çıkartıyor, hem de tehlike arz ediyor. Yanma, patlama gibi tehlikeleri içinde barındırıyor. Bu nedenle telefonları şarj ederken aşırı şarjda bırakmamaya önem göstermeliyiz.’ diyerek kullanıcıları bu konuda uyardı.

Telefon Şarjda İken Oyun Ve Cihazın Maksimum Seviyede Isınmasını Sağlayacak Uygulamalar Kullanılmamalıdır!

Batarya şişmesi neden kaynaklanır sorusu, son dönemlerde oldukça sık sorulmakta ve araştırılmaktadır. Söz konusu problem, genellikle birden fazla olgunun bir araya gelmesiyle oluşabilmektedir. Telefon şarjda iken yüksek akım çeken oyun veya uygulamalar, Apple bataryasının ısınmasına ve pil ömrünün azalmasına sebebiyet vermektedir. Cihaz sökülmeden batarya değişimi yapılamaması sebebiyle kullanıcının tamir süresi boyunca mağdur olmasına da sebep olmaktadır.

Özellikle Yapılan Hataların Başında İse Gece Yatmadan Şarja Takıp Sabah Dolu Alma Davranışı Gelmektedir!

Konu hakkında yapılan teknik hataları dile getiren Dijital kanallar sorumlusu Özen, ‘Lityum iyon piller, şarj etmek için kimyasal reaksiyona ihtiyaç duyar. Bir kimyasal reaksiyon mevcut tüm reaktifleri tam olarak tüketmezse, bunun yerine yan ürünler yaratacaktır. Yani bataryada ek bir yere ihtiyaç duyacaktır. Bu yan ürünler bataryada kendine yer açmak için onu şişirmek mecburiyetindedir. Bu nedenle, hatalı bir lityum iyon pili şarj edilirse, işlem yalnızca şarj etmek yerine gaz üretir. Bu gaz zamanla birikir ve piller hava geçirmez şekilde kapatıldığından, hava almak yerine genişler. Bu işlemin arızalı bir pille defalarca gerçekleştirilmesi, daha fazla gaz elde edilmesine sebep olur. Bu yüzden telefonun ince bir çatlaktan ekranı muhafazanın dışına iter. Bir süre sonra pil patlayabilir ve alev alabilir.’ diyerek kullanıcıların telefonlarını şarjda uzun süre tutmalarının bir faydası olmayacağını belirtti.

Akıllı Telefonların Uzun Bir Süre Aşırı Sıcak Ve Aşırı Soğuk Ortamlarda Kullanılması Bataryanın Şişmesine Sebep Olmaktadır.

Bazı kullanıcıların telefonlarını peteğin üzerine veya klimanın önüne koyması bataryanın hem ömrünü azaltmaktadır hem de şişmesine sebep olmaktadır. Dışarda soğuk havada telefonunun soğuması sebebiyle eve gelince telefonunu peteğin üzerine koyan kullanıcılar bataryanın şişmesine zemin hazırlamaktadır. Oda sıcaklığında bir süre kalması yeterli olacaktır. Tam aksini yapanlar da var batarya ısınmaya başlayınca ya klima önüne ya da buzdolabını tercih eden kullanıcılar bataryanın daha çabuk şişmesine yardımcı olmaktadır.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ermeniler şikayet etti, Bozkurt işareti kaldırıldıÖnceki Haber

Ermeniler şikayet etti, Bozkurt işareti...

Sevgiliye Alınabilecek Takılar Nelerdir?Sonraki Haber

Sevgiliye Alınabilecek Takılar Nelerdir?

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar
TEST-DENEME