NET TAMİR
türk haberler
Adana
DOLAR32.6032
EURO34.8062
ALTIN2498.3

Yıldıray Arıkan, neden ricat etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yıldıray Arıkan, neden ricat etti
Abone ol
Memleket Partisi saflarından Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olacağına ilişkin haberlere ilişkin açıklama yapan Yıldıray Arıkan’ın, sosyal demokrat kanatta ortaya çıkan kamplaşmanın bir parçası olmayacağım şeklindeki sözleri tepki yarattı.

Memleket Partisi saflarından Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olacağına yönündiki haberlere ilişkin açıklama yapan Yıldıray Arıkan’ın, "sosyal demokrat kanatta ortaya çıkan kamplaşmanın bir parçası olmayacağım" şeklindeki sözleri tepki yarattı.

Arıkan’ı bu ifadesinden ötürü eleştiren bir parti yetkilisi , "Yıldıray Bey Muharrem İnce’yi parti kuruluşunda tebrik ettiği ortamda, daha o gün bu konular konuşuldu, temenniler yapıldı. Sayın Arıkan bu ve daha sonra yapılan ikinci görüşmeyi yok sayıyorsa, geçmişte kendisine yaşatılan faşizan müdahalenin etkisinden olabilir” dedi.

Aynı yetkili, "Sayın Arıkan, CHP’li idi, önünün kesildiğini görünce bu partiden ayrılarak DSP’den aday olduğunda 'o gün de kamplaşma yok muydu' neden aynı öngörüyü o zaman tatbik etmedi. Kamplaştırıyorlar, bölüyorlar gibi suçlamalara sayın genel başkanımızın şu sözleri ile yanıt verelim: -Biz gidip Cumhur İttifakını desteklemiyoruz ki, böyle bir şey yok niye bölelim, niye kamplaştıralım. Bence buraya bölüyor diyenler, dört işlemi bilmiyorlar ve art niyetliler. Biz mecbur muyuz her hafta bir skandal olan partide siyaset yapmaya. Yani Atatürk diyemeyeceksin, Gazi Mustafa Kemal derim diyeceksin, en büyük örgütün başında duracaksın. Seninle siyaset yapamam ben ayrılırım, mecbur muyum.-”

Siyaset kulislerinde, Yıldıray Arıkan’ın şaşkınlık yaratan sözleri tartışılırken, geçen dönem seçimlerinde bir başka partinin adayı tarafından evinin basıldığına ilişkin iddialar dile getirildi.

*Ricat: Zorunlu nedenlerle geri çekilme


Çocuklara uygulamalı trafik eğitimiÖnceki Haber

Çocuklara uygulamalı trafik eğitimi

Çukurova Kent Konseyinde yeni başkan Aysel Ateş olduSonraki Haber

Çukurova Kent Konseyinde yeni başkan Ays...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar