ayyuce
Adana
DOLAR32.3842
EURO35.0429
ALTIN2326.4
ŞİKAYETİNİ BANA ANLAT

ŞİKAYETİNİ BANA ANLAT

Mail: [email protected]

Adana 01 Akademi Okulları'nda  Düşük Eğitimle Görmediğim Derse Ödediğim Para

Şikayet Sahibi: Emine (x)

Üç yıldır kızım 01 Adana Okullarında eğitim öğretim görüyor. Her sene düzenli olarak taksitlerini yatırdığım okul da pandemiden dolayı 16 marttan sonra kapanan okuldan hiçbir şekilde eğitim öğretim almadım. Ama ders görmüşüm gibi lanse edilip beni tüm okul ücretini ödemeye mecbur kıldılar, tüm dönem ücretini benden ders vermedikleri halde aldılar. Okula görüşmeye gittiğimde müdür beye zoom ® üzerinden kızımın ders dinleyemediğini zoom'a bağlandığımda sürekli ekranın donduğu ve sesin gelmediğini söyledim ve WhatsApp ® üzerinden bu durumu müdür yardımcısına ilettim. Benimle birlikte aynı sorundan muzdarip diğer velilerde şikayette bulundu. Sonra bilgisayardan vermiş oldukları şifreden çözüm TV kanalına girdim video seyretmek için hiçbir şekilde video açılmadı, sonuç bulunamadı dedi. Tekrar tekrar denememize rağmen açılmadı. Durumu öğretmenimize söylediğimde öğretmenimden aldığım cevap: "Bende bağlanamıyorum sıkıntı var veliler şikayetçi haklısınız" dedi. Oradan izlemeyin açın televizyonu oradan takip edin dedi. Kızım da televizyon takibi yaptı. 

Yaşadığımız bu sıkıntıyı okul ile görüşmeye gittiğimde mÜdÜr beye söyledim. Okul müdürünün, "sanki sıkıntı yaşanmayıp ders takip etseydi oturup izleyecek miydi çocuğunuz. Biz zaten 17 ağustos'ta ders başı yapacağız o zaman dinler" dedi gülerek. Eğitime verdikleri değeri şaşkınla izledik! Okul kurucusuna bu durumu anlattığımda 17 nisan'da ders verdik mesaj attık siz velilere bilgi verdik dedi. Bana da eşime de böyle bir mesaj gelmedi dedim. Bu kadar habersizler okul olarak kime mesaj gitmiş kime gitmemiş haberleri yok! Ayrıca sınıf öğretmenimizin bizi eklemis olduğu WhatsApp grubundan çıkardığını da belirttim. Sınıf öğretmeni ayrılmış ve bizimle ilgilenen hiçbir öğretmen yok! Mudur yardımcısınında gruptan çıktığımızı bildiğini söyledim. İngilizce üst seviye egitim alsın diye özel okula yazdırdım çocuk İngilizce cümle kuramıyor. Öğretmene bunu söylediğimde zamanı var daha LGS'ye diye cevap aldığımı da söyledim. Çocuğun dersle ilgili sorunu var nasıl yapalım hocam dediğimde psikoloğun kapasını gösteren öğretmen bile oldu. Bölmede eksiklikler var dedim 8. Sınıf 7nin devamı dedi. Eleştiri insani geliştirir, eksikliklerini görmeyi sağlar! Okul olarak bir velinin çocuğu için yapmak istediklerine, okuldaki sıkıntılara hep kulak tıkadınız.

Eski adıyla ç** okulları yeni adıyla 01 Adana akademi okulları. Cebimizde, canımızda fazlasıyla yandı.
Okul sıkıntılı ve bu sıkıntıyı bir çok kez dile getirmemize rağmen problemlere kulak tıkadılar, duymazlığa verdiler. Sonucunda da sadece bizim sınıfımızdan 8 kişi okulla ilişkisini kesip ayrıldı, diğer sınıflardaki ayrılan öğrencileri söylemiyorum bile! Yıl içerisinde öğretmen değişikliğine gidildi, okuldan öğretmen ayrıldı. Tam bir öğretmen öğrenci motivasyonu sağlarken hop eski öğretmenin gidip yenisinin gelmesiyle sil baştan tekrardan bir düzen oturtturulmaya çalışıldı. Gelen her daim gideni arattı çocuklar üzerinden tecrübe edinmeye gelmişler okula! Çocuk da dersle ilgili bir sıkıntı vardır bunu görüşmek için gidersiniz öğretmen ergen olur böyle şeyler der, hallederiz kadir modunda yol gösterir size! S kendisinin öğretemediği derstir ama o bahaneyi hep başka yerlerde arar. Denemelerdeki düşüşü sorarsın kem küm olur, ilgileneceğiz olur sen peşine düşmezsen öğretmenin umurumda olmaz! Üç kuruşa beş köfte olmaz çünkü! Pandemi boyunca 45 dakika ders verip deneme yapan bir de üstüne günlük haftalık arayıp öğrencinin gidişatını öğrenen kurumların önünde saygıyla eğiliyoruz veliler olarak.

Bırak 45 dakika ders görmeyi dersi izleyemiyoruz öğretmenim sıkıntı var dediğimiz zaman okuldaki yetkiliye biz izliyoruz burda sıkıntı yok sıkıntı sizde diyen eğitimcide gördü bu gözler.
Rehberliğe gider çocukla ilgili problemi anlatır yardim bekler öğretmenden yardim rica edersin öğrenip size döneceğim der üstünden 2 ay geçer hoca öğrenciyi de neyi öğreneceğini de çoktan unutmuştur! Bu kadar ilgili ve alakalıdır öğrenciyle!

7. Sınıfı bomboş bitirdik. Telafi yapacaklarmış egitim süresince ne gördük ki telafisinden ne göreceğiz.
Benim param değerli ama benim çocuğum, onun emeği geçip giden zamanı çok daha değerli diyen bir veliyseniz bu okul bu şartlar altındayken tercih edilebilecek bir okul asla değil!
Kayıt edilirken ki verilen vaatleri, ilgi ve alakayı imza atıp kayıt yaptırdıktan sonra bir daha asla göremeyeceksiniz net!
Yaşadığınız sıkıntıları dinleyecek bir muhatap da bulamayacaksınız!
İyice araştırın sorun soruşturun ona göre bir yol çizin.

Ben çok uğraştım, sınıfımızda da çok uğraşıp yaşadığı sıkıntı problemleri dile getiren çok veli oldu ama hep problemlere kulak tıkandı günü kurtarma pesine gidildi! Ben bir veli olarak yaşadığım sıkıntıların bir kısmını dile getirdim takdir karar sizin!

Paranın tamamını egitim görmediği halde yatırmamıza rağmen 17 Ağustos da ders verecek misiniz, telafi olacak mi dediğimizde hangi okula kayıt yaptıracaksanız gitsin orada egitim alsın diyen ticarethane! Yazıklar olsun para her şey demek onlar için!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar