ayyuce
Adana
DOLAR32.3762
EURO35.0141
ALTIN2325.4
M. Özlem ERDOĞAN

M. Özlem ERDOĞAN

Mail: [email protected]

Aşk iki kişiliktir

"Severken hiç bir böcek hiç bir kuş yalnız değildir; ölümdür yaşanan tek başına, aşk iki kişiliktir. (Ataol BEHRAMOĞLU)

Aşkı ne güzel tarif etmiş günümüz şairlerinden Ataol Behramoğlu.

Tek taraflı, platonik yaşanan aşkın bir anlamı ve değeri olmaz. Aşk, iki kişi arasında ve karşılıklı yaşanıyor ise güzeldir, anlamlıdır, büyüktür ve yücedir.

 Doğada bile bu gerçeklik vardır. Bazı kuş, böcek ya da canlı türleri vardır ki, eşi öldükten sonra tek başına sürdürür yaşamını. Doğada küçümsediğimiz ya da önemsemediğimiz canlı türleri arasında bile aşk bu denli yüce yaşanır bazen.

 Ataol Behramoğlu da bu kısa dizede sadece ölümün tek başına yaşanacağına, aşkın iki kişi arasında yaşanan eşsiz ve  ne denli yüce bir duygu olduğuna atıfta bulunmuştur aslında. Büyük şair olmak da bu olsa gerek, tek bir dizede bir kompozisyon yaratabilmek ve yazabilmektir…

Konuya farklı bir bakış açısı ile bakarsak; aşk ya da iki kişi arasında yaşanan duygusal bir yaklaşım sır olmamalıdır. Duyguların dorukta yaşanabilmesi ve aşkın katlanarak büyüyüp beslenebilmesi için tarafların yaşanan duyguları en yakınındaki bir kişi ile paylaşmasında sakınca yoktur. Ancak, bir sepepten dolayı ayrıldıktan sonra eğer erkek, ayrıldığı kadının mahremiyetini en yakını olan kişi haricindeki kişilere anlatıyor ise bu erkekliğe yakışmaz, erkekliğe sığmaz ve aşk gibi yüce bir duygu ile bağdaşmaz. Çünkü bir kadın bunu kaldıramaz ve bu bir kadına çok ağır gelir.

Her iki tarafın da ve özellikle erkeğin, yaşananlara saygı ve aşkın kendisine ihanet etmemek adına aşkın mahremiyetine sadık kalması ve saygı göstermesi gerekir.
Bunun dışında yaşanan güzel duyguların kişinin en yakını ile  paylaşılmasında özellikle her iki kişi de özgür insanlar ise hiçbir sakınca ve olumsuz bir bahis ya da sır yoktur kanımca. Neticede şairin de dediği gibi; aşk iki kişiliktir, severken hiç bir böcek hiç bir kuş yalnız değildir, ölümdür yaşanan tek başına…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar