iyzico-destek
Adana
DOLAR36.6648
EURO40.0344
ALTIN3551.7
Gül YILMAZ

Gül YILMAZ

Mail: [email protected]

Hafızasızlığın bedelini yeterince ödemedik mi

Cehalet kadar tehlikelidir hafızasızlık. Ya da çabuk unutma deriz biz buna. Tarihimizde bunun bedelini defalarca ödemedik mi? Ödedik de, ne ödediğimizide unuttuk. Asıl sorun burda...

Japonya'yı genelde bir çoğumuz taktir ederiz. Neyini taktir ederiz; teknolojisini, çalışkanlığını,adeta depreme meydan okuyan o kaliteli mimarını, ateist bir ülke olmasına rağmen ahlaka ve insana ne kadar değer vermesini..

Adamlar o kadar çağ atlamislar ki, kendi lideri olmamasına rağmen ATATÜRK için "her ülkede böyle bir lider olmalı"demesi...

Bizim gibi nankör değiller yani. Daha doğrusu tarihini unutmuyorlar. Bu liste uzarda uzar...
Tarihini neden unutmuyorlar biliyormusunuz?

Çünkü yıllar önce ülkelerine atılan atom bombasından sonra insanların nasıl acı çektiklerini ve hala atom bombasının zararlarını yıllar sonra bile yaşadıklarını biliyorlar.

Bildikleri ve unutmadıkları için safsatalara değil; bilim ve teknolojiye yöneldiler. Çünkü bilimden ve teknolojiden uzaklaşırlarsa yine aynı şeylerin başlarına gelebileceğini biliyorlar. 80 Yıl geçmiş...

Sahi, Şubat depreminden bu yana ne kadar zaman geçti. Hayatınızda ne değişti? Depremzedeler şu an ne yapıyorlar? Hayatlarında mutlular mı? Sadece 2 yıl geçmesine rağmen bizim hafızamız nasıl ya da hafızasızlığımız?

Başka bir konuda hafızamızı yoklayalım. Çok değil; hatırlıyorum babam emekli olduğunda bir ev alabilmisti. Sorarım size, şu an Türkiye'de emeklilerin büyük bir çoğunluğu emekli ikramiyesiyle rahat bir şekilde ev alabilir mi?

Asgari ücretle çalışan bir kişinin ev alması çok zor. Bir soru daha size. Peki kirada geçinebilir mi?

1938 Yılında yıllık enflasyon oranı % -4.2 iken neden şimdi % 44.38 oldu? Özellikle ATATÜRK'e çamur atmaya çalışanlara soruyorum. Üstelik kurtuluş savaşı sonrası. Vay be!

Hafızamızı biraz daha yoklayalım. Mesela eskiden yabancı ülkelere bu kadar beyin göçü oluyor muydu, ya da tam tersi başka ülkelerden Türkiye'ye mi beyin göçü oluyordu?

Çocukluğumda gece geç saatlere kadar dışarıda oynardık. Ailelerimiz bizi hiç merak etmezdi? Ne ara bu kadar güvensiz bir toplum olduk?

Neyse sizi de yazdıklarımla çok sıkmayayım. Benim bize söyleyeceğim tek şey ne zaman hafızamıza sahip çıkarız işte o zaman hakettigimiz modern, refah, özgür, medeni hayatı yaşarız.

Ama sahip çıkmazsak çıkan kişiler hayatımızda hiç eksik olmayacaklar.

HEY HAFIZA HEY SEN NELERE KADİRSİN?

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar
TEST-DENEME