NET TAMİR
türk haberler
Adana
DOLAR32.6027
EURO34.8174
ALTIN2493.8
ŞİKAYETİNİ BANA ANLAT

ŞİKAYETİNİ BANA ANLAT

Mail: [email protected]

İlkokulda FETÖ taktikli kumpas

İhbar mektubunun noktasına virgülüne dokunmadan aynen yayınlıyoruz.

"İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Murat KOÇER Adana Milli Eğitim Müdürlüğüne tayini çıktı. Milli Eğitim Müdürü KOÇER, kendisine ulaşan bazı şikâyetler üzerine şikâyetleri inceleme adına KOÇER, 18.10.2021 tarihinde bir ilkokulumuza sabah ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret sonrası da bazı öğretmenleri telefonla arayarak kendisine ulaşan şikâyetlerle ilgili bazı sorular sordu. Buraya kadar sayın KOÇER’in yaptığı her şey güzeldi. Ama ne olduysa KOÇER’in ziyaretinden sonra oldu. Telefonla görüşü sorulan öğretmenlerden bir bölümüne yapıldığı iddia edilen mobbingin şiddeti arttı.

Okulda otuza yakın öğretmen olmasına rağmen 18.10.2021 tarihli aylık nöbet çizelgesinde bazı öğretmenler 4-5 nöbetle görevlendirilirken KOÇER’in telefonla aradığı öğretmenlerin bir kısmına 6 gün nöbet yazılmış.  Tabiiki idarenin bu nöbet dağılımında kastı yoktur. Ya sehven yada rastlantıdır.

Okulda 27 sınıf ve şube var iken 21.10.2021 tarihinde hiç sigara içmemiş bir sınıf öğretmeninin sınıfına içinde onlarca sigara izmariti bulunan çöp kovası bırakılıyor. Tabiiki buda rastlantı. 5277 Sayılı Yasanın 2/1 maddelerinde yasa koyucu okullarda sigara içimini kesin bir dille yasaklamış ve maddi para cezası yanında idari cezadan da bahsetmiştir. Kendini bilmez bir yemekhane görevlisi okul avlusunun dışından sigara izmaritleri toplamış zemindeki sınıfları geçmiş üst kattaki öğretmenin sınıfında unutası tutmuş. Burada hiçbir mesaj verilmemiş, olay tamamen bir rastlantı.

Okulla ilgili şikâyetlerin kendisine ulaştığından bahseden Müdür KOÇER,

Okulla ilgili idari soruşturma açmış mıdır?

Şikâyeti araştıran öğretmenlerin görüşünü alan Müdür KOÇER, muhakkik tayin etmiş midir?

Okulda öğretmenler arasında gruplaşma idarece teşvik mi ediliyor?

Hiç sigara içmeyen ve okul içerisinde sigara odasına karşı olduğunu belirten öğretmenin sınıf çöp kutusuna sigara izmariti doldurmakla ne demek istemişlerdir?

Sigara tüketimi ile ilgili öğretmenlerin sözlü şikayetleriyle ilgili okul idaresince bir işlem yapılmış mıdır?

Okul idarecilerinden biri bir grup öğretmenle toplantı yapıp ayrışmayı teşvik edici konuşma yaptı mı?

Tayini çıkan öğretmenlerce dillendirilen dedikodu nedir?

Okul idaresi sigara yasağının uygulanması ile ilgili görev ve sorumluluklarını biliyor mu?

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın, sigaraya karşı verdiği mücadele tüm kamuoyu tarafından bilinmesine rağmen, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nün 15.01.2016 tarihli genelgesinde OKUL ve OKUL ÇEVRESİNDE tütün ve tütün mamulleri ile ilgili yasakları çok net iken, nasıl olurda bir okulda sigara odası oluşturularak sigara içilmesine izin verilir? "

Yaptığımız haberlere yapılan açıklamalar cevap hakkı kapsamında yine buradan yayınlanacaktır.

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar