türk haberler
NET TAMİR
Adana
DOLAR32.5429
EURO34.7661
ALTIN2490.1
M. Özlem ERDOĞAN

M. Özlem ERDOĞAN

Mail: [email protected]

OKUL YOLU ÖLÜM YOLU OLMASIN!

Bilindiği üzere Çukurova Kaymakamlığı binası iki yıldır Gazi Mustafa Kemal Anadolu Lisesi adını alarak 9, 10 ve 11. sınıf, yaklaşık 800 öğrenci ve tek devre 30 öğretmen ile eğitim- öğretimini bilfiil sürdürmekte.

Ancak okulumuz Çukurova Devlet Hastanesine neredeyse bitişik olduğu için, araç ve yaya trafiği açısından son derece tehlikeli bir durum arzediyor. Okul yoluna tümsek anlamında bir mania yapılamıyor. Çünkü yolun üzerinde hastane olduğu için araçlar çok hızlı geçmekte ve zaman zaman yoldan ambulanslar da sürat ile hasta taşımakta.

Özellikle sabah ve okul çıkış saatlerinde bu anlamda çok sıkıntı yaşamaktayız, risk altındayız. Öğrencilerimle sohbet ederken bir çoğunun yoğun trafikten dolayı, karşıdan karşıya geçerken süratle gelen araba ve minübüslerden dolayı kaza atlattıklarını öğrendim.

Okul yolumuz hastaneyeyakınlığı nedeni ile aynı yol üzerinde trafik çok yoğun. Otomobiller, minübüsler, ambulanslar hızlı ve sürat yaparak geçmekte, bu da ne yazık ki hem tüm öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin can güvenliği yönünden büyük tehlike arz etmektedir.

Bu konu ile ilgili Sayın Okul Müdürümüz, ilgili mercilere, 'okul girişine bir uyarı levhası ya da ışık', yaya yolu ve en önemli ve gereklisi de -Üst Geçit- talebimizi iletti, ancak dikkate alınmamış olacak ki, bu güne kadar en ufak bir gelişme olmadı.

Bu talebin dikkate alınması için mutlaka bir öğrencinin ya da öğretmenin okul yolunda ölmesi mi gerekiyor?

Bence okulumuzda eğitim gören yaklaşık 800 öğrencinin can güvenliği için okul kapı girişinin olduğu yola üst geçit yapılması gerekli ve şarttır!

Büyükşehir belediyesini bu anlamda göreve çağırıyorum. Bu konuya hassasiyet gösterileceğini umuyor ve öğrencilerim adına bunu yürekten diliyorum.

Kaygılarımla..

Makale Yorumları

  • M.Özlem Erdoğan04-12-2022 02:47

    Ne kadar duyarlısınız Figen hanım ilginize ve yazdığınız yorumdaki kıymetli cümleler ve görüşleriniz için teşekkür ederim.Umarım yetkililer sesimizi duyup,dikkate alıp bu sorunumuza bir çözüm üretirler.Sevgi ve saygılar

  • Figen03-12-2022 14:19

    Yazılarınızı hayranlıkla takip ediyorum. Benim iki kızım da bahsettiğiniz okulda okuyor. Bugüne kadar hep okul idaresini suçlamıştık ama yazınızdan anladığım kadar okul idaresi bu konuda bir kaç kez müracaatta bulunmuş, szin aracılığınızla bütün yetkililere sesleniyorum. çocuklarımızı sokakta bulmadık. Miletvekillerinden ve belediye başkanlarımızdan hususiyetle rica ediyorum, dile getirdiğiniz gibi okul yolu ölüm yolu olmasın. sevgili Özlem hanım çocuklarımıza sahip çıktığınız çn size minnettarım, öğrenci velileri olarak size teşekkür ederimb

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar