türk haberler
NET TAMİR
Adana
DOLAR32.5932
EURO34.7849
ALTIN2507.1

ABD F1 Öğrenci Vizesi ile ABD'ye gitmek mümkün

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ABD F1 Öğrenci Vizesi ile ABD'ye gitmek mümkün
Abone ol
ABD F1 Öğrenci vizesi, Amerika’da uzun dönem eğitim almak isteyen öğrencilerin başvurması gereken vize türüdür.

PSM Vize Danışmanlık bilgilendiriyor:
Abd F1 Öğrenci vizesi, Amerika’da uzun dönem eğitim almak isteyen öğrencilerin başvurması gereken vize türüdür. Amerika’da uzun dönem dil kursu eğitimi almak isteyen öğrencilerin yanı sıra Lise eğitimi almak isteyen, Üniversite eğitimi almak isteyen, Yüksek Lisans eğitimini almak isteyen öğrenciler bu vizeye başvurmak zorundadır. Bu vize türü eğitim kurumlarına göre farklılık göstersede temel şart olarak tam zamanlı eğitim almanı gerekmektedir. Bu vizeye başvururken öğrencilerin başvurduğu kurumlardan muhakkak f1 formunu temin etmiş olması gerekmektedir. Bu form başvuru yapılan eğitim kurumu tarafından öğrenciler için düzenlenmektedir. 

Amerika dil okulları ile tipik bir Amerikalının hayatının detaylarını sabahları İngilizce öğrenerek, öğlenleri ders sonrası aktivitelere katılarak keşfetmeye ne dersiniz? Sizlere sunduğumuz Amerika dil kursları çok sayıda farklı şehirde bulunmakta. Amerikan dil okulları arasından kendinize en uygun programı seçmeniz, Amerika dil eğitimi maceranızın olumlu gelişmesinde önemli rol oynayacaktır.
İki Yıl Eğitim Veren Okullar: Community Colleges veya Junior Colleges olarak geçen okullardır. Lise eğitiminin üzerine iki yıl süre ile mesleki eğitime olanak sağlayan ve ön lisans diplomasının verildiği okullardır. Öğrenciler, 60 kredilik ders sorumluluğunu tamamladıktan sonra, Associate of Arts (A.A) veya Associate of Science (A.S) derecesine sahip olarak mezun olurlar. Community College’ların en önemli özelliği, gerekli ortalama şartını sağladıkları taktirde, dört yıllık okullara geçiş (2+2 transfer) imkânı sağlamalarıdır.

Her yıl birçok ülkelerden binlerce öğrenci, çeşitli nedenler ile Amerika’da dil eğitimi programlarına katılmaktadır. Amerika'yı diğer ülkelere kıyasla cazip kılan bir diğer etmen ise kampüs içerisinde eğitim alma şansının çok daha fazla olmasıdır. Amerika’da üniversite kampüsünde ve özel dil okulu bünyesinde çeşitli dil kursları bulunmaktadır. Öğrenciler dil kursu programının ilk günü sınav olarak, kendi seviyelerine uygun sınıflara yerleştirirler. Amerika’daki dil okullarının esnek başlangıç tarihli olması, çeşitli program seçenekleri, her seviyeye uygun sınıf açılması, aynı okulun birçok şehirde merkezinin bulunması, öğrenci beklentilerine göre konaklama alternatiflerinin bulunması nedeniyle öğrencilerimizin en çok tercih ettiği ülkelerdendir.

Kampüs bünyesindeki dil kursları öğrencilerinin Amerikan öğrencilerle iç içe olması, kampüsün çeşitli olanaklarından (yüzme havuzu, kütüphane, fitness, sosyal klüpler gibi) yararlanması ve yürüyüş mesafesindeki konaklama imkanı açısından birçok öğrencimizin tercih ettiği dil okulu seçenekleridir. Ayrıca öğrenciler dil eğitimini bittirdikten sonra en seçkin üniversitelerden sertifikalarını alırlar ve özgeçmişlerine çok şık bir tecrübe eklemiş olurlar. Öğrenciler dilerlerse üniversite, yüksek lisans ve sertifika programlarıyla bu okullarda eğitimlerini tamamlayabilirler ve dil kursu süresince üniversitedeki bağlantılarını geliştirebilirler.

Özel dil okulu bünyesindeki dil kursları öğrencilerimize çeşitli noktalardan kolaylık sağlamaktadır. Bunlardan en önemlileri her pazartesi program başlama kolaylığı, her seviyeye uygun daha fazla sınıfın olması, yoğun ve bire-bir ders imkanları, çeşitli noktalarda ve şehir merkezlerinde yer alması, sınav hazırlık programları, bireysel destek ve sosyal aktiviteleridir.
 
Teknoloji Enstitüleri: Amerika’da oldukça yaygın olan Teknoloji Enstitüleri her yönden dört yıllık üniversitelere eş eğitim veren kurumlardır. Özellikle Fen ve Mühendislik Bilimlerinde öğretim ve araştırma olanağı sunmak amacıyla kurulmuş olsalar da, Teknoloji Enstitülerinin bazılarında Sosyal Bilimler alanlarında çok kuvvetli programlar mevcuttur.

Liberal Arts Colleges: Bu okullar da aynı üniversiteler gibi dört yıllık eğitim ve lisans derecesi vermektedirler. Üniversitelerden ayrılan özellikleri sınıfların daha küçük olması (en büyük sınıflar 25-30 öğrencidir), genelde büyük yerleşim yerlerinden uzakta bulunmaları ve en önemli özellikleri, henüz ne okumak istediğine karar veremeyen öğrencilere ilk iki yıl genel bir eğitim sürecinin ardından, uzmanlaşmak istedikleri alana yönelme fırsatını sunmalarıdır.

Daha fazla bilgi için: PSM Vize Danışmanlık Adana Bürosuiletişim: 0553 491 2466


Kreşte tepki çeken görüntüÖnceki Haber

Kreşte tepki çeken görüntü

Kadir gecesinde yağmur duasıSonraki Haber

Kadir gecesinde yağmur duası

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar