türk haberler
NET TAMİR
Adana
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Adana’da Türk Dünyası rüzgarı esti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Adana’da Türk Dünyası rüzgarı esti
Abone ol
Çukurova Edebiyatçılar Derneği tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Çukurova’da Türk Dünyası Şiir ve Müzik Festivali Adana’da gerçekleştirildi.

Kısıtlı imkanlara rağmen Adana’da muhteşem bir etkinliğe imza atan ve gerek Adaana, gerekse ülke tanıtımına büyük katkı sağlayan Çukurova Edebiyatçılar Derneği’nin geleneksel hale getirdikleri '6.Uluslararası Çukurova'da Türk Dünyası Şiir ve Müzik Festivali'ne Karaisalı ve Sarıçam Belediyelerinden sonra Kozan Belediyesi de dahil oldu.

Çukurova Edebiyatçılar Derneği tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Çukurova'da Türk Dünyası Şiir ve Müzik Festivali kapsamında Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Hollanda, İngiltere (Londra), Irak, (Kerkük-Erbil) ve KKTC'nin yanı sıra Türkiye'nin birçok ilinden gelen edebiyatçı, şair, yazar ve sanatçı Adana da bir araya geldi.

21-24 Kasım 2021 tarihinde Atatürk Parkında toplanan sanatçı ve şairler saygı duruşu ve ardından istiklal marşı okundu. Daha sonra şairlerin bir araya gelmesi ile birlikte toplu aile fotoğrafı çekildi.

Seyhan Kültür Merkezinde yapılan programda Çukurova Edebiyatcılar Derneği Başkanı Halise Tekbaş bir konuşma yaptı. Tekbaş konuşmasında,"Bizi birbirimize bağlayan, bizi biz yapan aynı dili Türkçe konuşmamızdır. Türk Dünyasının Türkçe konuşan kardeşlerimizle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yedi devlet bir millet olarak gönül köprüsünden Adana'ya yıldız gibi aktınız. Özlemle hasretle kenetlendik. Türkçe konuşan ve dünyanın değişik yerlerinden gelen insanların bir arada olması çok güzel  bir duygu. Türkçe dünyada en değerli dillerinden birisidir. Her yıl olduğu gibi bu yılda desteğini esirgemeyen Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Tekbaş, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’a da Türk Dünyasını Kozan halkını buluşturup katkı ve destekleri için teşekkür ettiğini söyledi. Tekbaş şöyle konuştu: "Başkan Özgan, Türk Dünyasını Kozan Kalesi ve dağılcakta ağırladı. Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’a Türk dünyasının varolan o zengin kültürünü, sanatını, şiirini  yaşatmak adına verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Ulaşım için destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a teşekkür ediyorum. Karaisalı,  Kozan ve Sarıçam belediyelerine binlerce kez teşekkür ediyorum. Bizi yalnız bırakmadılar."

Çukurova Edebiyatçılar Derneği Azerbaycan Onursal Başkanı İlğar Türkoğlu da, "Her yıl Türk  Dünyası edebiyatçıları olarak Adana’da bir araya gelerek kardeşliğimizi Türkün gücünü gösteriyoruz. Türk Dünyasına verilen katkı ve destek için herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Festivale emeği geçenlere teşekkür belgesi, madalya ve plaket takdimi yapıldı. Sanatçı Rabia Ece Aydoğdu, Azerbaycanlı sanatçı Hüseyn Veliyev Tar, Şaziye Çelikler sahne aldılar. Üçüncü günde Kozan da yapılan programda şiirler okundu, türküler söylendi.


Adana’da 3 kilo 950 gram esrar ele geçirildiÖnceki Haber

Adana’da 3 kilo 950 gram esrar ele geçir...

Kaçırılan iş adamı Furkancıları işaret ettiSonraki Haber

Kaçırılan iş adamı Furkancıları işaret e...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar