türk haberler
türk haberler
Adana
DOLAR32.5273
EURO34.8894
ALTIN2484.1

Askıda siyaset.. Sevim AĞAMULLA Yazdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Askıda siyaset.. Sevim AĞAMULLA Yazdı
Abone ol
Sıradaki gelsin, sırada vatan evlatları.. onlar da Allah'a sığındı. 

Sığınmacılar bir rivayete göre 5-6-8 milyon diye söylene dursun.. Ülkenin her bölgesinde yoğunluk göstere dursun, yabancı artışı da belirgin olarak gözlemlenmekte. 

Sıradaki gelsin, sırada vatan evlatları.. onlar da Allah'a sığındı. 

Enflasyon, yabancılar derken buyrun.. 2013’te konut satışında yüzde 1,10 olan yabancı payı, 2022’nin sadece ilk üç ayında yüzde 4,50’ye çıkarken, gayrimenkul sektörü, ‘hizmet ihracatı’ kapsamına alındı. 

Türkiye’deki konutları yurtdışına pazarlayanlara devlet desteği sağlanmasına karar verildi. Ticaret Bakanlığı, bu faaliyette bulunan gayrimenkul şirketlerine 1.8 milyon liraya kadar reklam desteği sunacak.

Giderlerin yüzde 50'si devletten. 

Karara göre, Türkiye’deki gayrimenkulleri yurt dışında pazarlayıp satan şirketlere tescil edilmiş markalarının yurtdışında tescili ve korunması için bu giderlerinin yüzde 50'si oranında, yıllık en fazla 600 bin TL tutarında destek verilecek.

Yıllık 1.8 milyon TL'ye kadar reklam ve tanıtım giderleri desteği verilecek.
Fuarlara ve etkinliklere katılım için etkinlik başına 300 bin TL'ye kadar destek sağlanacak.

Film ve dizilerde ürün yerleştirme için yıllık en fazla 600 bin TL destek sağlanacak.

Sanal fuar organizasyon desteği faaliyet başına 600 bin TL olacak.
Yarışma ve etkinlik desteği etkinlik başına 1.2 milyon TL olacak.

Diyelim bir emlakçısınız ve Fas’a gidip ülkemizde daire alacak Faslı arıyorsunuz. Fas’a bir emlakçı dükkânı açtınız, bu dükkânın kirası için yılda 3,6 milyon TL alabileceksiniz. Fas TV’lerine, billboardlara reklam verdiniz, broşürler yaptınız. Devlet bu giderleriniz için yılda 1,8 milyon TL verecek. Ya da Türkiye’den 5-6 emlakçı toplandınız Fas’a on günlüğüne ülkemizin gayrimenkullerini pazarlamaya gittiniz. Uçak biletiniz, oteliniz, Fas’taki transfer harcamalarınız… Hepsini devlet 1 milyon liraya kadar karşılıyor.”

Vatandaşlık dağıtımı nereye kadar? 

Türkiye’de yurttaşlar kira ödemekte dahi zorlanırken, TL’nin değer kaybından ötürü yabancılara konut satışında adeta patlama yaşanıyor.

Konut fiyatları uçtu.. yabancılar 9 yılda 293 bin, son üç ayda 14 bin 344 ev almışken bu karar uçan konut fiyatlarına, ekonomik sıkıntıdan beli bükülen vatandaşa, göçün verdiği sorunlara ne getirecek, ne götürecek?

İç sorunlar, dış sorunlar artarken 23 Nisan arifesi Türkiye  Büyük Millet Meclisi'ne verilen, ermeni soykırım kabulu teklifi hadsizliğini kim ne kadar kınadı ve iflas etmiş bakkal zihniyetinin iflah olmaz temcit pilavı yine sahnede.. 

Girilen seçim sathında muhalefet 'Hızır idi, Yunus idi' arayışını sürdüre dursun.. bu arada toplumun gerçek gündemi de düşüyor. İktidar onca yıpranmışlığa rağmen otuz beş bandında seyrediyor. Bunca önemli konu varken muhalefet etkin, söylem ve çalışmalar yapıyor mu, yoksa şov, popilist, ezber, kısır siyasetle mi gidiyor. 

23 Nisan'da Anıtkabir'de kimler vardı, iki cümlelik mesaj dışında kimler ne yaptı? 

Ekonomik buhran ve göç siyaseti.. bu seçimin belirleyicisi olacaktır.
Vatandaş ekonomik ve göç sorunlarıyla uğraşa dursun, partiler hangi aday seçilse hep partileri için kazandı derler, oysa ki kiminde kişiler, kiminde partiler kazanır.. önemli olan ise toplumun kazanımıdır. Milli gelir artışı olur vatandaşın cebindeki para artacağına eksilir, partilerde her adaydan parti kazandı derler ama ne parti ne ülke ne vatandaş kazanır, kazanan kişiler olur.

Askıda siyaset. 
Herşey askıda.. askıda ekmek, askıda fatura, askıda bilet, askıda elbise, askıda hak, insan askıda. 

İktidar bunca sorun ve yıpranmışlığa rağmen otuzbeş bandında seyrederken, muhalefet toplanıp dururken sofrayı serecek olan vatandaş da kazak giymeyi bekliyor. 

Çalıyı koyacaksın, koyunları salacaksın, yünler çalıya takılacak.. toplayıp kazak öreceksin.

Vatandaş pazarın bir ucundan sonuna doğru fiyatları sorarak ilerleyip, dönüşte de en ucuz tezgahın yerini eliyle koyacak kadar volta atıp.. umut arayışıyla havanda su döven bir iktidara bir muhalefete bakarken şunu diyor 'ne umuyon bacından bacın ölüyor acından'

Halk kaşıkçı döğüşü değil, mahalle ağzı değil, kutuplaşma değil, şov değil.. samimiyet, çözüm bekliyor.
Askıda siyaset değil. 
Haydin eller vicdana.

Memleketin Sesi
SS.A


Başkan Nennioğlu'ndan Hemşireler Günü mesajıÖnceki Haber

Başkan Nennioğlu'ndan Hemşireler Günü me...

RUBASAM'da 'Teşekkür Belgeleri' takdim edildiSonraki Haber

RUBASAM'da 'Teşekkür Belgeleri' takdim e...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar