türk haberler
türk haberler
Adana
DOLAR32.5858
EURO34.7475
ALTIN2489.0

Basın İlan Kurumu Genel Kurulu kararı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
Basın İlan Kurumu Genel Kurulu kararı
Abone ol
Basın İlan Kurumu Genel Kurulu kararı

Süreli yayın sayılan internet haber sitelerini temsilen genel kurula gelecek iki üyenin seçimine ilişkin usul ve esaslar da BİK Yönetmeliği’ne eklendi.

Genel Kurul’da alınan kararları değerlendiren ve hayırlı olmasını dileyen BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç, “İletişim Başkanımızın desteği, Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile geçtiğimiz yıl Resmi İlan Fiyat Tarifesi’ne beklentilerin iki katından fazla zam gerçekleştirilmişti. Bu yıl da ciddi oranda zam öngören teklifimizi Cumhurbaşkanlığımıza arz ediyoruz. Ben güzel bir haber alacağımıza yürekten inanıyorum. Yine Genel Kurulumuzda, Anadolu basınımızın uzun süredir talebi olan kredi desteğinin ülke geneline yayılmasının önü açıldı. Ayrıca Genel Kurul’a seçimle gelecek üyelerin belirlenmesine ilişkin usul ve esaslarda da köklü değişikliklere gidildi. Bu seçimler gerçek anlamda bir demokrasi şölenine sahne olacak. Dolayısıyla tarihi denilebilecek bu kararları alan Genel Kurul üyelerimizin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Erkılınç, geçtiğimiz hafta yerel gazetelere ait internet haber sitelerinin temsilcileri ile görüşürken, “Gelecek hafta sürprizlere hazır olun. Basın İlan Kurumu sizlerin yanında, sizlerin haklarını korumak için ne gerekiyorsa yapmaya hazır. İnşallah Genel Kurul Toplantısının gerçekleştirileceği Afyonkarahisar’dan güzel haberler duyacaksınız. Tutamayacağımız sözü vermeyiz, verdiğimiz sözü de tutarız” ifadelerini kullanmıştı.

Toplantının kapanışında söz alan Afyonkarahisar Valisi ve BİK Genel Kurul Üyesi Kübra Güran Yiğitbaşı ise, toplantıya ev sahipliği yapmaktan ve Genel Kurul Üyelerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Akademisyenliğim süresince yerel basının şehir için, vatandaşlar için, şehrin idarecileri için ne kadar hayati bir rolü olduğunu anlatırdım ama idareciliğim süresince buna yakinen şahit olduğumu belirtmeliyim. Bu anlamda Basın İlan Kurumu’nun da ne kadar önemli görevler ifa ettiğini bir kez daha gözlemlemiş olduk. Sizleri Milli Mücadelenin kilit şehrinde tekrar görmeyi ve misafir etmeyi isteriz” diye konuştu.

Bir sonraki BİK Genel Kurul Toplantısı, 21 – 24 Şubat 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.


Savunma ordusuna yeni takviyeÖnceki Haber

Savunma ordusuna yeni takviye

Fatih Terim’in annesi Nuriye Terim son yolculuğuna uğurlandıSonraki Haber

Fatih Terim’in annesi Nuriye Terim son y...

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar