ayyuce
Adana
DOLAR32.3484
EURO35.1321
ALTIN2303.2

Çocuklar Eğlendi, Anneleri Dinlendi.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çocuklar Eğlendi, Anneleri Dinlendi.
Abone ol
Biz De Varız Destekleme Derneği ve Adana Rotary Kulübü’nün iş birliğinde Karataş'da 'Yaz Kampı' düzenlendi.

Biz De Varız Destekleme Derneği ve Adana Rotary Kulübü’nün iş birliğinde, Karataş Belediyesi’nin ev sahipliğinde özel gereksinimli çocuklara ve annelerine yönelik düzenlenen “Yaz Kampı” farkındalık oluşturdu.
Türkiye’nin birçok ilinden 24 çocuk ve annelerinin katıldığı organizasyon dolu dolu bir şekilde gerçekleşti.

Adana’da görkemli bir şekilde karşılanan konuklar daha sonra Karataş’a uğurlandı. Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz’un “örnek misafirperverliği” eşliğinde Adana’nın Türk futboluna kazandırdığı Hasan Şaş’a ait otele yerleşen aileler dört gün süren keyifli bir yolculuğa yelken açtı.

Birbirinden eğlenceli etkinliklerde çocuklar deniz, güneş ve plaj oyunlarının tadını çıkardı. 'Özel misafirler' ayrıca resim, boyama, boncuk dizme, müzik ve dansla hoşça vakit geçirdi.
Annelere dönük seminerlerde ise uzmanlar tarafından psikolojik destek sağlandı. Klinik Psikolog, Uluslararası Tomatis Uzmanı ve Rezonans Terapisti Yasemin Kutlu Varan tarafından “Engelsiz iletişim nasıl kurulur?” konulu seminer verildi. Prof. Dr. Banu Yazgan İnanç ise "Özel Gereksinimli Çocukların Gelişim Süreci İçerisinde Ebeveyn İlişkileri" konusunda bilgilendirme yaptı.

Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, özel gereksinimli çocukları ve ailelerini ikinci kez Karataş’ta ağırlamanın onurunu yaşadıklarını ifade etti. Bundan sonra da benzeri projelerle hep birlikte olmaya devam edeceklerini belirten Başkan Topuz, “Biz De Varız Destekleme Derneği Rotary Kulüpleri, Çukurova Belediyesi ve diğer katılımcılarla bizler büyük bir aileyiz. Büyük bir aile olarak bu çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkıyoruz. Özellikle sosyal faaliyetler ve toplumun duyarlılık göstermesi gereken bu tip faaliyetlerde güç birliği içerisindeyiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

KAMPI ÇOK ÖNEMSİYORUM, TARİFSİZ BİR MUTLULUK
Biz De Varız Destekleme Derneği Başkanı Esin Parlak da üç günlük Karataş Yaz Kampına yoğun emek verdiklerine dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “O kadar ‘mutlu bir yorgunum’ ki anlatmak mümkün değil. Farklı illerden gelen 24 çocuğumuz ve annelerini güzel bir kamp programında misafir ediyoruz. Yavrularımız gönüllerince eğleniyor. Dolu dolu bir şekilde geçiyor. Çok anlamlı destekler aldık. Karataş Belediye Başkanımız Necip Topuz önemli jestler yaptı. Derin Deniz Otel bizleri keyifli bir şekilde ağırladı. Çocuklarımız harika bir plajda yüzdü. İnanılmaz bir ekip çalışması içerisindeyiz.  Tarif edilemez bir mutluluk. Çok sayıda seçkin davetlinin bizleri yalnız bırakmaması aynı zamanda bu projenin sahiplenmesi ve kabul görmesi anlamına geliyor. Attığımız bu adımı gelecek dönemlere aktarabilirizin umudu ve inancı içerisindeyim. Çocuklarımız ve anneleri ne kadar mutlu!  Demek ki biz bu projeyi başarıyoruz. Bu da gerçekten emek istiyor. Biz bu emeği vermeye hazırız. Adımız gibi ‘Biz De Varız’ diyoruz. İmkânlarımız ölçüsünde de var olmaya devam edeceğiz. İnşallah bu aktivitelerin daha güzellerini yapmak nasip olur.”

ANNELERE PSİKOLOJİK DESTEK
Adana Rotary Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Boyar da, Türkiye’nin farklı illerinden 24 özel gereksinimli çocuk ve annelerini çok ideal bir deniz kenarı olan Karataş’ta buluşturmanın heyecanını yaşadıklarını vurguladı. Yaz Kampı Projesinde çocuk ve annelerinin ayrı ayrı programlara alındığını hatırlatan Prof. Dr. Bülent Boyar, “Konuklarımıza Rotary ailesinin bir parçası olarak bakıyoruz. Üyelerimiz çocuklarla ilgilenirken anneleri psikolojik destek alıyor; isterlerse hobilere veya meslek kurslarına katılıyor. Yavrularımızla dolu dolu zaman geçiyoruz. Evlatlarımız sabah ve öğleden sonra deniz keyfi; akşamları dans yapıyor. Sloganımız; anneler dinleniyor, çocuklar eğleniyor.” şeklinde konuştu.

ONLAR BİZLERE EMANET
AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, özel gereksinimli çocuklar ile ailelerine yönelik çok özel bir zaman dilimini keyifle geçirdiklerini hatırlattı. Bu anlamlı projeyi hayata geçiren kurumlara duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden Tamer Dağlı, “Bu çocuklar bizlere emanet; elbette onlara sahip çıkacağız.”  dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR
Karataş Kaymakamı Selami Alper Özkan, etkinliği emeği geçenlere teşekkür ederek, “Karataş daima denizi, sporu ve turizmiyle halkımıza açık bir şekilde beklemekte. Böyle güzel bir etkinlikte bulunmaktan duyduğum memnuniyeti dile getirmek isterim. Teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

TOPLUMA KAZANDIRIYORUZ
Rotary UR 2430 Bölge 2022- 2023 Guvernörü Emre Öztürk, Karataş Yaz Kampının iki yıldır çok başarılı bir şekilde yürütüldüğüne dikkat çekerek, şöyle devam etti: “Özel gereksinimli çocuklar bütün toplumlarda sosyal dışlanmışlık riskini en çok taşıyan kesimler. Dolayısıyla bizler de sivil toplum kuruluşları olarak bu riski bertaraf etmek için ve yavrularımızı topluma entegre etmek için çabalıyoruz. Bu ailelere ve çocuklara daha fazla vakit ayırmak; onların kendilerini daha çok değerli hissetmeleri için böyle organizasyonlar yapıyoruz. Katkı veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.”

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMALI
Çukurova Metropol Medya Yönetim Kurulu Başkanı, Biz De Varız Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Anatolia Rotary Kulübü Genel Sekreteri Tanır Emre Üzelgeçici de Karataş Yaz Kampı Projesi’nin birçok kişi, kurum ve kuruluşun büyük özverileriyle başarılı bir şekilde hayata geçirildiğini vurguladı. Ciddi emekler sonrası “efsane bir etkinliği” gerçekleştirdiklerinin altını çizen Üzelgeçici, şunları kaydetti: “Özel gereksinimli çocuklarımızın ve annelerinin mutluluğu yüzlerine yansıyor. Belki de birçoğu ilk defa deniz ve kumla tanışıyor. Her birimiz onların heyecanına ortak oluyoruz. Adanalı milli futbolcu Hasan Şaş bizlere otelinin kapılarını açtı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Bu proje için Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz tüm imkanlarını seferber etti. Karataş Kaymakamı Selami Alper Özkan ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in yanı sıra çok sayıda konuk programımıza önemli katkılar sundular. Başarılı bir şekilde düzenlenen ve herkesin yüzünü güldüren bu görkemli etkinliğin gururunu yaşıyoruz. Projenin tüm Türkiye’ye örnek olmasını dilerim. Yüzümüzün akıyla çıktığımız bu organizasyonu önümüzdeki dönemde uluslararası hale getirmeyi planlıyoruz.”

DEVLETİN ‘ŞEFKAT’ YÜZÜYÜZ
Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevzat Özer de devletin “şefkat ve merhamet yüzü” olduklarını işaret ederek, şu açıklamayı yaptı: “Yaralı ve hasarlı gönülleri tedavi eden bir kurumuz. Burada engelli evlatlarımız ve anneleri var. Devlet olarak bu bireylerimize psikososyal ve ekonomik destek veriyoruz. Buradaki birçok ailemiz ‘engelli evde bakım’ imkânından yararlanıyor. Bakanlık olarak bu hizmetleri ‘lütuf’ olarak değil ‘arz odaklı’ bir anlayışla vatandaşımıza sunuyoruz.” 

ENGELLİLERİN YANINDAYIZ
Adana’da hâlihazırda 18 bin 400 ağır engelli bireyin bulunduğunu anımsatan Müdür Nevzat Özer,  “Biz bunların hepsine ‘Evde engelli bakım ücreti’ vermekteyiz. Kentimizde yaklaşık 60 bin engelli vatandaş var. Onlara da ‘engelli kimlik kartı’ imkanı temin ediyoruz. Devlet olarak her zaman engellilerimizin yanındayız. Organizasyona emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 


Belediye kreşinde psikolojik baskı iddiasıÖnceki Haber

Belediye kreşinde psikolojik baskı iddia...

Motosikletli polis ekibine çarpıp kaçtıSonraki Haber

Motosikletli polis ekibine çarpıp kaçtı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar