sabancı
türk haberler
NET TAMİR
Adana
DOLAR32.4464
EURO34.4661
ALTIN2474.0

Cumhurbaşkanına "Emperyalist" yakıştırması yapan Spor kulübü başkanına tepki! Seyhanspor'un HDP destekli sezon açılışı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanına "Emperyalist" yakıştırması yapan Spor kulübü başkanına tepki! Seyhanspor'un HDP destekli sezon açılışı
Abone ol
Cumhurbaşkanına "Emperyalist" yakıştırması yapan Spor kulübü başkanına tepki! Seyhanspor'un HDP destekli sezon açılışı

Spor kulübü açılışında siyaset yapan kulüp başkanına tepki yağdı.
Kalabalık bir davetli topluluğu önünde konuşan Seyhanspor başkanı Zekeriya Turanbayburt Ak Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtı bir duruş sergilediklerini belirttiği konşuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'emperyalist' tanımı getirmesi şaşkınlıkla karşılandı.

Yeni sezon açılışı kulüp binasında gerçekleşti. Seyhan Belediyesi Kadim Türküler Topluluğu’nun konseriyle başlayan Seyhanspor’un sezon açılış yemeğine CHP Adana Milletvekili ve milletvekili adayı Müzeyyen Şevkin, HDP Adana Milletvekili ve Yeşil Sol Parti Adana 1. Sıra Milletvekili adayı Tülay Hatimoğulları Oruç, CHP İl Başkanı Mehmet Çelebi, Mimarlar Odası Başkanı Sedat Gül ile çeşitli partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Seyhanspor'a gönül verenler katıldı. 
Seyhanspor Başkanı Turanbayburt'un 14 Mayıs'ta yapılacak genel seçimlerle ilgili kişisel görüşünü, spor kulübünün açılışında dile getirerek, bu görüşü kulübün resmi görüşü olarak aktarması sporseverler tarafından tepkilere yol açtı.

Cumhurbaşkanını "emperyalist" suçlaması
"14 Mayıs seçimlerinin demokrasi tarihi açısından önemli olduğunu vurgulayan Turanbayburt, "Önümüzde bir seçim var. 14 Mayıs seçiminde daha sıkı bir arada durmanın koşulların oluşturmalıyız. Emperyalist Fransızlardan nasıl kurtulduysak, bu günde aynı kararlılıkla tek adam sisteminden kurtulmalıyız. El ele verip kenetlenerek bunun şartlarını yerine getirmeliyiz. Evden çıkamadığımız koronavirüs süreciyle evimize giremediğimiz depremde nasıl kenetlendiysek işte öyle" şeklindeki konuşması tepkilere yol açtı.
Zekeriya Turanbayburt'un eleştirilere neden olan konuşmasına, HDP Adana Milletvekili ve Yeşil Sol Parti Adana 1. Sıra Milletvekili adayı Tülay Hatimoğulları'da destek verdi.


Seyhan'dan Defne'ye kardeşlik köprüsüÖnceki Haber

Seyhan'dan Defne'ye kardeşlik köprüsü

Kozan yağmura teslim! Dereler taştı, evleri su bastı!Sonraki Haber

Kozan yağmura teslim! Dereler taştı, evl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar