türk haberler
NET TAMİR
Adana
DOLAR32.6036
EURO34.8169
ALTIN2504.2

Deprem Sonrası Adana'da Müstakil Evlere büyük ilgi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
Deprem Sonrası Adana'da Müstakil Evlere büyük ilgi
Abone ol
Deprem Sonrası Adana'da Müstakil Evlere büyük ilgi..

Şubat ayına kadar Adana için “Türkiye'nin en önemli tarım bölgelerinden biridir ve aynı zamanda bir sanayi merkezidir” diye bahsedilirdi. Adana ne yazık ki, yakın zamanda yıkıcı bir depremle sarsıldı ve şehir yaralarını sarmaya devam ediyor. Şehir yavaş yavaş toparlanırken müstakil evlere olan talep de doğal olarak arttı. Bu yazıda, bu trendin arkasındaki nedenleri inceleyeceğiz.

Öncelikle Kahramanmaraş ve Hatay merkezli deprem Adanalıları derinden etkilemiştir. Birçok vatandaş evlerini kaybetti ve şimdi yaşamak için çoğunlukla Adana’da satılık müstakil evarıyorlar. Deprem öncesinde de Seyhan, Yüreğir, Sarıçam ve Çukurova gibi ilçelerde müstakil ev satışları çok fazlaydı.

Müstakil evler, sağladıkları güvenlik duygusu nedeniyle daha cazip hale geldi. Apartman ve diğer konut türlerine göre müstakil evler bir daha deprem olması durumunda daha güvenli ve sağlam olarak algılanmaktadır. Peki müstakil evler depreme ne kadar dayanıklı? Sorunun cevabını aşağıda bulabileceksiniz.

Müstakil Evler Depreme Dayanıklı mı?

Müstakil evler depreme dayanıklılık açısından şu zamanlarda daha çok tercih edilmektedir. Depreme eğilimli bir bölgede müstakil ev almayı düşünüyorsanız, evin depreme dayanıklı olup olmadığını merak ediyor olabilirsiniz. Kısa cevap, müstakil evlerin depreme dayanıklı olarak tasarlanabileceğidir, ancak bu büyük ölçüde kullanılan özel tasarım ve inşaat yöntemlerine bağlıdır.

Sismik aktivitenin yüksek olduğu bölgelerde, inşaatçılar ve mimarlar genellikle evin bir depreme dayanabileceğinden emin olmak için özel teknikler ve malzemeler kullanırlar.

Evin konumunun da depreme dayanıklılığında rol oynayabileceğini de belirtmekte fayda var. Sağlam zemin üzerine inşa edilen evler, depremlerde daha yumuşak, daha dengesiz zemin üzerine inşa edilenlere göre daha iyi durumda olma eğilimindedir.

Depreme eğilimli bir bölgede müstakil bir ev satın almayı düşünüyorsanız, sismik dayanıklı tasarım konusunda deneyimli profesyonel bir mimar veya mühendise danışmasınız tavsiye edilmektedir. İlgilendiğiniz evi değerlendirebilir ve onu depreme daha dayanıklı hale getirebilecek iyileştirmeler için önerilerde bulunabilirler.

Adana’da Müstakil Ev Almak

Müstakil bir ev almayı düşünüyorsanız, Türkiye'nin lider emlak platformu Zingat.com’daki ilanları da inceleyebilirsiniz. Adana'da müstakil evler genellikle geniş bahçeleri ve bahçe içinde özel havuzları olan modern villalardır. Şehir merkezine yakın bölgelerde, tarihi dokuya sahip taş evler de bulunabilir. Bununla birlikte, genellikle müstakil evlerin yoğun olduğu bölgeler şehir merkezine biraz uzaktır.

Hayalinizdeki eve sahip olma yolundasınız. Süreci yönlendirmenize yardımcı olacak birkaç öneri:

  1. Bir bütçe belirleyin: Listelere göz atmaya başlamadan önce, ne kadar harcayabileceğinizi bilmek önemlidir. Gerçekçi bir bütçe belirleyin.
  2. Olması gerekenleri belirleyin: Yatak odası sayısı, konum ve bahçe büyüklüğü gibi sizin için önemli olacak durumların bir listesini yapın. Bu, seçeneklerinizi daraltmanıza yardımcı olacaktır.
  3. Mahalleyi araştırın: Düşündüğünüz bölgeyi bilmek önemlidir. İhtiyaçlarınızı karşıladıklarından emin olmak için yerel okulları, parkları ve tesisleri inceleyin.
  4. Evde inceleme yaptırın: Bir teklifte bulunmadan önce, evde herhangi bir olası sorun olup olmadığını incelemesi için bir profesyonel kiralayın.

Bu önerileri takip ederek, hayalinizdeki müstakil evi Zingat'tan bulup satın alma yolunda emin adımlarla ilerleyebilirsiniz.


Kayınpederini vurdu karayolunda öldüÖnceki Haber

Kayınpederini vurdu karayolunda öldü

Yoğurdun kaymağını ihracatçı yiyecekSonraki Haber

Yoğurdun kaymağını ihracatçı yiyecek

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar