ayyuce
Adana
DOLAR32.3335
EURO35.0725
ALTIN2301.6

İddia dehşet verici. Emniyet Müdüründen sille tokat dayak!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
İddia dehşet verici. Emniyet Müdüründen sille tokat dayak!
Abone ol
İddia dehşet verici. Emniyet Müdüründen sille tokat dayak!

Adana İl Emniyet Müdürü Doğan İnci'nin makamında kendİsini darbettiğini ileri süren 3. Sınıf Emniyet Emniyet Müdürü Metehan Muvaffak Yıldız, 'iş görmez' raporu aldı; savcılığa başvurup şikayetçi oldu.

Adana İl Emniyet Müdürü Doğan İnci'nin, Hassas Bölgeler Koruma Şube Müdürü olarak görev yapan 3. Sınıf Emniyet Müdürü Metehan Muvaffak Yıldız'ı Ramazan ayının ilk günü makam odasında darbettiği öne sürüldü.

Sözcü gazetesinden Mehmet Serbes’in haberine göre, Metehan Muvaffak Yıldız'ın başvurusu üzerine Seyhan Devlet Hastanesi'nde “Dayak Sonrası Muayene ve Gözlem” teşhisiyle yapılan genel adli muayene raporunda 3 gün iş görmemezlik raporu verildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran Hassas Bölgeler Koruma Şube Müdürü Yıldız, kendisini hakaretlerde bulunarak darbettiğini ve boğazını sıktığını öne sürdüğü İl Emniyet Müdürü Doğan İnci'den şikayetçi oldu.

Yıldız, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği, 2023/23261 sayılı soruşturma dosyasındaki ifadesinde olayı şöyle anlattı:

“23 Mart günü, saat 15.47 sıralarında Çukurova İlçe AKP binasının koruma kararını imzalatmak üzere elimde klasör ile Adana İl Emniyet Müdürü Doğan İnci'nin makam odasına silahsız olarak girdikten sonra klasörü masasına bıraktım.

Makamda konuyu kendisine izah etmeye çalıştığım sırada aniden ‘Yanıma yaklaşma pislik herif, milletten 20-30-100 milyar para almışsın şerefsiz’ diyerek önce sol ayağımı tekmeledi. Sonra bir eli ile boğazımı sıkıp, diğer eliyle de çeneme vurdu. Ben ona herhangi bir şekilde fiili karşılık vermedim.

‘Ben böyle bir şey yapmadım, varsa soruşturun. Soruşturma sonucunda haklılığım ortaya çıkacaktır’ diyerek odadan çıkmak üzere klasörü alamadan kapıya doğru gittim. Bu arada müdür bey bana hitaben, ‘Ben senin hakkında bir şekilde soruşturmayı açarım ve seni de buradan 34. madde kapsamında gönderirim’ dedi. Bunun ardından kapıyı açan korumaları ve özel kalem müdürü beni dışarı çıkardılar. Korumaların oradan hızla uzaklaşmamı işaret etmeleri üzerine oradan koşarak ayrıldım. İçeride kalma sürem ancak 5-6 dakikadır.

Ben dayak yememiş olsaydım klasörümü de alıp çıkardım. Oysa olay nedeniyle klasörüm makam odasında kalmıştır. Olaydan sonra eşimi aradım, durumu anlattım. Eşim beni araba ile aldı. Eşimle beraber Seyhan Devlet Hastanesi'ne giderek darp raporumu aldım. Bana iftira atarak, suç uydurarak darbeden, haysiyetimle oynayan, kanunları uygulamak yerine hakaret eden, küfür eden İl Emniyet Müdürü Doğan İnci'den şikayetçiyim.

Müdürün makam katına girdiğimden ve dayak yedikten sonra makam katından ayrılışımı gösterir şekilde kamera kayıtlarının celp edilmesini istiyorum. Orada olanların tanık olarak beyanlarının alınmasını istiyorum.”

Metehan Muvaffak Yıldız, konuyla ilgili savcılık soruşturmasının sürdüğünü ancak devlet memuru olmasından dolayı herhangi bir açıklama yapamayacağını söyledi. Emniyet Müdürü Doğan İnci de soruları yanıtsız bıraktı.

YILDIZ'IN EŞİ: SEBEBİ EŞİMİN ORUÇ TUTMAMASI
Metehan Muvaffak Yıldız'ın eşi Aynur Yıldız ise olayla ilgili; eşinin kendisine, Emniyet Müdürü Doğan İnci'nin son dönemde yoğun mobbing uyguladığını ancak bunlardan sonuç alamayacağını görünce olay günü farklı bahanelerle kin ve öfke dolu davranışlarını kaba kuvvete dönüştürdüğünü söylediğini öne sürdü. Eşinin kendisine anlatımlarına göre; konunun asıl nedeninin savcılığa yansımayan farklı bir ayrıntıda olduğunu vurgulayan Aynur Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü:

“Olay Ramazan ayının ilk oruç günü yaşanıyor. Eşim oruç tutmamaktadır. Kendisinin bana anlattığına göre Emniyet Müdürü Doğan İnci'nin makam odasına, dışarıda bir sigara içtikten sonra giriyor. Kendisinin oruç tuttuğunu bildiğimiz Emniyet Müdürü Doğan İnci bu kokuyu alınca öfkeleniyor ve eşime önce ‘Ağzın leş gibi kokuyor, hemen yanımdan uzaklaş’ dedikten sonra vurmaya başlıyor.

Daha sonra farklı konuları da bahane ederek eşimi darp etmeyi sürdürüyor. Yani olayın asıl nedeninin, müdür beyin, eşimin oruç tutmamasına ve üzerindeki sigara kokusuyla odasına girmiş olmasına sinirlenmesinden kaynaklandığını düşünüyoruz.”


Cumhurbaşkanı Erdoğan: ”Bir yılda 319 bin konut, toplamda 650 bin konut yapacağız”Önceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ”Bir yılda 319 bi...

Diş hekimi Akyürek, İyi Parti’den milletvekili aday adayı olduSonraki Haber

Diş hekimi Akyürek, İyi Parti’den millet...

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar