NET TAMİR
türk haberler
Adana
DOLAR32.4765
EURO34.8773
ALTIN2472.8

İşten çıkarılanlar mahkeme kararı ile dönüyor.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İşten çıkarılanlar mahkeme kararı ile dönüyor.
Abone ol
İşten çıkarılanlar mahkeme kararı ile dönüyor.

31 Mart Yerel seçimlerinden sonra  Adana Büyükşehir Belediyesinde çalışan yaklaşık 400 civarındaki sözleşmeli memurun mahkeme kararıyla geri döndükleri bildirildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Yerel Hizmet Sen Adana Şube Başkanı Selçuk Diker, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Adana Büyükşehir Belediyesinin el değiştirmesinden dolayı yaklaşık 400 sözleşmeli çalışanın iş aktinin tek taraflı fesh edilmesinden dolayı işten çıkarıldığını ancak sendika tarafından açılan davalar sonucu işe dönüş kararının çıktığını söyledi.

"Türkiye Kamu Sen olarak sendikacılık anlayışımız gereği kamu görevini en verimli şekilde yapma azmi ve kararı ile çalışmalara devam edeceklerini kaydeden Başkan Diker, "diğer sendikalar gibi hiç bir zaman koltuk peşinde olmadık, olmayacağız da.. Tek gayemiz var; sebebi hikmetimiz olan çalışanlarımızın derdine çare olabilmektir" diye konuştu.

Kurban Bayramı mesajı yayınlayan Başkan Diker,“Bütün ülkemiz genelinde olduğu gibi, İlimizde de birlik ve beraberliğimizi, karşılıklı saygı, sevgi ve hoşgörü duygularıyla pekiştiren mübarek Kurban Bayramı”na ulaşmış bulunuyoruz. Dini bayramlarımız, toplumumuzda hiç şüphesiz çok özel ve anlamlı bir yere sahiptir. Bayramlarımız, yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel örneklerinin yaşandığı, sevgi, saygı ve hoşgörü ikliminin hâkim olduğu müstesna günlerdir. Bayramlar; aile fertlerinin, akraba, eş-dost ve arkadaşların bir araya geldiği, özlem giderdiği, komşuluk ve akrabalık ilişkilerini pekiştiren, kısaca bizlere aile olmanın ayrıcalığını yaşatan özel günlerdir. Şüphesiz, bu özel günler çağın getirdiği birçok sosyal hastalığın da panzehiridir. Bu özel ve ayrıcalıklı günleri, ancak ve ancak emniyet ve asayiş sorunlarının yaşanmadığı huzurun ve güvenin hakim olduğu memleketlerde yaşamak mümkündür. Bu çerçevede etrafımızda yaşamaya çalışan toplumların, ülkelerin içinde bulunduğu şartlara baktığımız zaman, Türkiye Cumhuriyeti topraklarında ve ay-yıldızlı Türk Bayrağı altında huzur içinde yaşayan bir millet olarak ne kadar şanslı olduğumuzu ve bize bu huzuru veren Yüce Allah’a ne kadar şükretmemiz gerektiğinin idrakinde olmalıyız. Özellikle, sevindirmenin önem kazandığı Kurban Bayramında, yardımlaşma ve dayanışmanın da gereği olarak darda olanlarla, muhtaç, yoksul, yetim ve kimsesizler ile tedaviye muhtaç durumdaki vatandaşlarımızın, şehit ailelerimizin ve gazilerimizin ziyaret edilerek hatırlanması, desteklenmeleri ve sevindirilmesi büyük önem taşımaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, Kurban Bayramınızı en içten duygularımla kutluyorum. Sağlık, mutluluk, huzur ve güven içerisinde, ailenizle birlikte bir bayram geçirmenizi içtenlikle diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.


Korona firarisi kadın: Kocam beni kaçırmadı ben kaçtımÖnceki Haber

Korona firarisi kadın: Kocam beni kaçırm...

Başkan Mehmet Ay’dan Kurban Bayramı mesajıSonraki Haber

Başkan Mehmet Ay’dan Kurban Bayramı mesa...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar