NET TAMİR
NET TAMİR
Adana
DOLAR32.576
EURO34.7536
ALTIN2491.6

KAZAKİSTAN KOMPLE TIR VE PARSİYEL NAKLİYE HİZMETLERİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KAZAKİSTAN KOMPLE TIR VE PARSİYEL NAKLİYE HİZMETLERİ
Abone ol
KAZAKİSTAN KOMPLE TIR VE PARSİYEL NAKLİYE HİZMETLERİ

Türki Cumhuriyetler arasında yer alıp bağlı ülkeler arasında en büyük yüz ölçümüne sahip bulunan Kazakistan, ülkemizin geçmişten günümüze uzanan ticari alışverişlerinde ilk sıralarda yer almaktadır. Özellikle karayolu üzerinden tır nakliyesi ile sevk edilen her türlü ürünün Türkiye ve Kazakistan gümrüklemeleri dahil olmak üzere tüm unsurlarıyla hizmet veren lojistik firmalarımız Türk ihracatçı ve dış ticaret firmalarımız ile koordineli olarak hareket etmektedirler.

Ülkemiz genelinde ihracat ve ithalat yük taşımacılığının yanı sıra üçüncü ülke kapsamlı transit yük taşımacılığı gibi alanların tamamında etkili çalışmaları bulunan Türk ve Kazakistan nakliyat kuruluşları yapmakta oldukları sevkiyatlarda yine Türk ve Kazak plakalı taşıma araçların kullanmaktadırlar. Türkiye’den Kazakistan’a taşıması yapılan ürünler genel itibarı ile komple tır bazında sevk ediliyor olsa da özellikle son dönemlerde artan parsiyel nakliye talepleri de azımsanamayacak boyuttadır.

Kazakistan’a komple tır nakliyesi yapan lojistik şirketlerimizin neredeyse tamamına yakını aynı zamanda düzenli parsiyel nakliye hizmetleri de sunmaktadır. Parsiyel nakliye çalışmaları diğer tüm ülkelerle yapılan çalışmalarda olduğu gibi taşınacak ürünlerin İstanbul’da bulunan depolarda toplanmak suretiyle taşıma araçlarına sevk edilmesi akabinde yine İstanbul gümrüklerinde yükün pozisyonuna göre ihracat veya transit gümrük işlemlerinin yapılmasının ardından hareket ettirilmektedir.

İki ülke arasında devam eden ihracat ve ithalat yük taşımacılığında alternatif güzergahlar kullanılmaktadır. Ağırlıklı olarak kullanılan güzergah Gürcistan, Rusya üzeri olsa da Gürcistan, Azerbaycan ve İran, Türkmenistan üzeri güzergahlarda tercih edilebilmektedir. İhracat ve ithalat çalışmalarında Kazakistan nakliye konusunda maksimum tonaj limiti gibi sınırlandırmalar da mevcut bulunuyor.

Kazakistan’ın taşınmasına izin verdiği maksimum tonaj limiti 22 ton ile sınırlıdır. 22 ton üzerinde ağırlığı bulunan yük grupları karayolu izin belgesi alınmak sureti ile gabari dışı ağır nakliye araçları olan lowbed dorse tırlar ile taşınabilmektedir. Türkiye’den Kazakistan’a standart komple tır ve parsiyel nakliye çalışmalarının dışında gabari dışı ağır nakliyat, frigo dorse tır nakliyesi ve konteyner nakliye gibi alanların tamamında kapsamlı hizmetleri bulunan lojistik şirketlerimiz sahip oldukları yetki belgesi bünyesinde bulunan nakliye araçları ile taşımacılık hizmetleri sunmaktadır.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: Lojistik firmaları


Adana Şehir Hastanesi: Bebek DostuÖnceki Haber

Adana Şehir Hastanesi: Bebek Dostu

Başkan Akay öğrencilerle çöp topladıSonraki Haber

Başkan Akay öğrencilerle çöp topladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar