ayyuce
Adana
DOLAR32.3484
EURO35.1321
ALTIN2303.2

Keçiören’de ‘Çanakkale’den İstiklale Mehmet Akif’ Anlatıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Keçiören’de ‘Çanakkale’den İstiklale Mehmet Akif’ Anlatıldı
Abone ol
Keçiören Belediyesi ile Türk Ocakları Ankara Şubesi iş birliğinde İlçedeki Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu’nda 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yıl dönümü dolayısıyla Çanakkale’den İstiklale Mehmet Akif’ konulu konferans düzenlendi.

Keçiören Belediyesi ile Türk Ocakları Ankara Şubesi iş birliğinde İlçedeki Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu’nda 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yıl dönümü dolayısıyla ‘Çanakkale’den İstiklale Mehmet Akif’ konulu konferans düzenlendi. Konferansta konuşmacı olarak Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurullah Çetin yer aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, ”Nice şehitlerimiz ve kahramanlarımız var. Osmanlı imparatorluğu cihanşümul bir devletti. Bu anlamda bizler 1 milyon 800 bin kilometrekarelik bir coğrafyada 600 yıl dünyayı yöneten bir devletin ve milletin evlatlarıyız. Devletlerin parlak dönemleri ve ​bir de çöküş ve yıkılış dönemleri vardır. Osmanlı yıkılmıştır ama hiçbir zaman emperyalist emelleri olmamıştır. Nizam-ı âlem dediğimiz dünyada hakkı ve adaleti tesis eden bir anlayışa sahip olmuştur.” dedi.

Altınok, konuşmasında Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna giden yolda verilen kahramanlık mücadelelerine de değinerek şunları aktardı:

”Osmanlı Devletimizin dağılmasıyla birlikte Kurtuluş Savaşı’mız başlamış, kahramanlarımız cepheye koşmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ”Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum” demiştir. Çanakkale’de siperler 8 metre, her birinin arası 3 dakika sürüyor. Herkes şehit oluyor ama hiç kimse, hayatımı kaybedeceğim diye korkmuyor. Çocuğum var, annem var demiyor. İşte bizler vatan için koşa koşa ölüme giden ecdadın evlatlarıyız. Çanakkale Savaşı’nda İngilizler tarafından havadan güçlü çiviler atılıyor. Koşarken o çivilere bastığınız zaman ayağınız paramparça oluyor. İngilizlerde bot var, bizim kahramanlarımızda çarık var. Bunu Churchill de söylüyor. Böyle kahraman bir millet olduğu sürece bu vatan, bu millet yıkılmaz diyor. Birçok lise öğrencimiz, İstanbul Lisesi, Balıkesir Lisesi, Kayseri Lisesi mezun veremiyor. İstanbul Tıbbiye de bir sene mezun veremiyor. Burada savaşanların tamamı Çanakkale’de şehit oluyor. İşte bu bakımda geçmişimizi, bizi biz yapan değerlerimizi iyi öğrenelim. Halâ bu oyunlar farklı şekillerde, terör örgütleriyle oynanıyor. 15 Temmuz’u yaşadık. Bu millet o gece sokağa çıktı tankın, topun, tüfeğin önünde devletine sahip çıktı. Doğuda, Güneydoğu’da, Irak’ta Suriye’de şu anda birçok yiğitlerimiz var. Asker, polis, korucu hep kahramanlarımız görev yapıyor, şehitlerimiz geliyor. Bu vatan zor bir vatan. Türkler böyle bir vatanda yaşamaya layık değil diyorlar, problem bu. Tarihimize sahip çıkmak lazım ve bu şuuru korumak lazım. Vatanımız için kan döken kahramanlarımızdan Allah razı olsun. 18 Mart Çanakkale Zaferi’miz kutlu olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz.”

Konferansa ayrıca AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, BBP Keçiören İlçe Başkanı Muhammed Kaya, Türk Ocakları Ankara Şubesi Başkanı Türkan Hacaloğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Keçiören Belediyesi ayrıca 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yıl dönümü dolayısıyla özel baskı bir gazete yayımlayarak Keçiören ve Ankara’nın çeşitli bölgelerinde vatandaşlara dağıttı.​


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

Çanakkale Zaferi Burhaniye’de KutlandıÖnceki Haber

Çanakkale Zaferi Burhaniye’de Kutlandı

Zeytinburnu Kahraman Şehitlerini UnutmadıSonraki Haber

Zeytinburnu Kahraman Şehitlerini Unutmad...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar