NET TAMİR
NET TAMİR
Adana
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Kedi Mamalarında Zehirli Kimyasal alarmı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
Kedi Mamalarında Zehirli Kimyasal alarmı
Abone ol
Bazı Pro Plan Kedi Mamalarında Zehirli Kimyasallar Tespit Edildi: İşte Kedi Sahiplerinin Yapması Gerekenler! 

Fransa'nın tehlikeli ürünlere karşı tüketiciyi bilgilendiren kurumu Rappel Conso, Pro Plan markalı kedi mamalarında zehirli kimyasal tespit ettiğini duyurdu. Kedilerin hayatını riske atan ürünlerle ilgili uyarılar yapıldı.

İşte bilmeniz gereken her şey!
Türkiye'deki tüm kedi sahiplerini ilgilendiren çok önemli bir gelişme yaşandı. Fransa devletine bağlı olan ve tehlikeli ürünlere karşı tüketiciyi bilgilendiren Rappel Conso adlı kurum, oldukça popüler bir kedi markası olan Pro Plan'ın bazı ürünlerinde kimyasal tespit edildiğini açıkladı. Söz konusu mamaların kullanılmaması gerektiği konusunda uyarı yapan kurum, mamalarla ilgili detayları da paylaştı.

Fransa'daki kurumun yaptığı açıklamalardan hemen sonra da dünyanın en büyük e-ticaret platformlarından Amazon'dan açıklama geldi. Kullanıcılarına bilgilendirme e-postası gönderen Amazon yetkilileri, bir geri ödeme programı başlatıldığını açıkladılar. Amazon, söz konusu mamalardan satın alan tüketiciler için geri ödeme yapacak. Rappel Conso'ya göre bu mamaların derhal imha edilmesi ve hayvanlar tarafından kullanılmaması gerekiyor.

Amazon tarafından yapılan açıklama:
"Tedarikçilerimizden biri, bize tedarik edilen tek bir bileşende, arıtma suyundan kaynaklı olası kalıntı izlerinin varlığı konusunda firmamızı bilgilendirmiştir.

Fransa'da üretilen sınırlı sayıdaki (1352091106, 1325091108, 1324091104 seri numaralı) ürün grubunu etkileyen bu durum üzerine hızlıca mevzuata uygun şekilde gerekli aksiyonları aldık. Tedbir amaçlı olarak, yetkili makamlarla yapılan görüşmeler çerçevesinde, Fransa’da Kediler için PURINA ONE®️ ve PRO PLAN®️ markalı iki ürünümüz için ülkede uygulanan yönetmelik gereği sınırlı sayıda geri çekme kararı almış bulunuyoruz.

İlgili ürünlerimiz global kalite standartlarımıza uygun üretilmiş olup tüketiminin kedi sağlığı üzerinde herhangi bir etkisi bulunmamaktadır. Bu ürünlerin besin kalitesi ve tatları değişmemektedir. Ayrıca, başka hiçbir PURINA ONE® ve PURINA® PRO PLAN® ürünü bu geri çekme sürecinden etkilenmemiştir."


Adana Demirspor Başakşehir maçına hazırÖnceki Haber

Adana Demirspor Başakşehir maçına hazır

MHP İL Başkanı Yusuf Kanlı 'Adım Adım Adana Yollarında'Sonraki Haber

MHP İL Başkanı Yusuf Kanlı 'Adım Adım Ad...

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar