türk haberler
türk haberler
Adana
DOLAR32.6039
EURO34.7971
ALTIN2488.0

Kurumsal sEO Nedir?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kurumsal sEO Nedir?
Abone ol
Kurumsal sEO Nedir?

Arama motoru optimizasyonuna yönelik büyük ölçekli ve stratejik bir yaklaşım olan kurumsal SEO web sitelerinin arama motorlarındaki benzersiz konumunun yanı sıra markanın iş hedeflerine de dayanır. Diğer yandan Google’ın mevcut yetenekleriyle evrimsel yörüngesinin daha geniş bir bağlamını da hesaba katma özelliğine sahiptir. Kurumsal düzeydeki zorluklar kurumsal düzeyde çözümler gerektirir. Atalay Sıdar tarafından kurulan ve sektöründe uzmanlığıyla dikkat çeken Simur Digital kurumsal SEO alanındaki hizmetleriyle farklı sektörlerde faaliyet gösteren kurumsal işletmelerin web ortamındaki çevrimiçi varlığına önemli düzeyde katkı sağlar.

 

Kurumsal SEO yüksek kaliteli içeriklerin oluşturulması ve sayfa içi optimizasyon çalışmalarıyla yüksek düzeyde hedeflenen stratejik erişim için bütünsel bir yaklaşım sunar. Birlikte eşleştirilmesi halinde söz konusu stratejiler çoğunlukla en önde gelen kazançlı sayfalarda ve rekabetçi anahtar kelime terimlerinde önemli etkiye sahiptir. Bu yaklaşım aynı zamanda web sitelerine çok çeşitli anahtar kelimelerde organik trafik de sağlar. Uzun kuyruklu anahtar kelimelerin avantajlarından yararlanıldığı gibi büyük rekabetçi ana terimlere de hükmetmek mümkün hale gelebilir.

 

Önemsiz görünmekle birlikte popüler olmayan aramaların toplam arama hacimlerinin ana terimlerin hacimlerini aşması olası bir durumdur. Diğer yandan uzun kuyruklu anahtar kelimelerin kazanılması normal şartlar arasında daha kolay olabilir.

 

Marka İtibarınızı Koruyun

 

İnternet kullanıcıları arasında markalı aramalar son derece yaygındır. Markalı aramalar sonucu tüketicilerin olası bir çözüm bulması marka, ürün ve hizmetler özelinde araştırma yapılması dolayısıyla son derece önemlidir. Kurumsal SEO kurumsal şirketlere, marka kimliğinin yönetilmesi ve geliştirilmesi konusunda çok büyük bir avantaj sağlar. Kurumsal SEO çalışmalarıyla işletmeler, sorunsuz ve optimize edilmiş müşteri deneyimi sağlayan çok yönlü bir pazarlama stratejisi olarak kabul edilirler.

 

En yüksek sonuçlar genellikle en büyük bireysel trafik payını almaya devam etse de birinci sayfadaki konumlar tıklama alma konusunda önceliklidirler. Bunun ardından tıklama dışı gösterimler, marka algısının şekillendirilmesi noktasında çok değerli bir hal alır. İnsanlar gazete manşetlerine göz gezdirdiklerinde dahi ne okuyacaklarına karar vermeden önce arama sonuçlarını değerlendirirler.

 

Kurumsal SEO Çözümleriniz Simur Digital’de

 

Kurumsal SEO çözümlerine gereksinim duyan şirketler birçok ortak noktaya sahiptir. Çoğu büyük takipçi kitlelerine sahip büyük markalar olmakla birlikte bu denklemde rol oynayan farklı faktörlerin olduğu da göz ardı edilmemelidir.

 

Kurumsal web sitelerinin ve organizasyonların önde gelen özellikleri şu şekilde sıralanabilir:

 

Web sitesi boyutu: Web sitelerinin yüzbinlerce sayfası için SEO yönetimi yapmak pek çok farklı yönetim tekniğinden yararlanılmasını gerektirir. Bu tür durumlarda sayfa içeriklerinin oluşturulması ve güncellenmesi için daha yüksek otomasyon, META etiketleri, URL’ler ve yerinde bağlantı ihtiyacı oluşur.

 

Küresel SEO gereksinimleri: Dünya çapında faaliyet gösteren uluslararası şirketlerin çeşitli ülkeler ve/veya diler için farklı web siteleri versiyonları olması ya da çok sayıda yerel web sitesiyle hizmet vermesi haliden SEO uygulaması, içerik oluşturma ya da anahtar kelime stratejilerinin uygulanması sürecinde daha karışık bir hal alabilir. Hatta şirketin web sitelerinin birbirinin sıralamasını bozduğu durumlarla karşılaşılabilir.

 

Birden fazla web sitesi: Şirketler birkaç marka altında pazarlanan e-ticaret işletmesi gibi birden çok sayıda web sitesini yönettiği durumlarda SEO süreci karmaşıklaşabilir.

 

Markalama yönergeleri / gereksinimleri: Güçlü bir marka bilinci oluşturma yönergeleri, belirli META verileri gibi site içi ve site dışı içerikte anahtar kelimelerin hedeflenmesini genellikle karmaşık hale getiren bir süreçtir. Bu zorlukların üstesinden gelinmesini sağlayacak deneyim ve yetkinlik kurumsal SEO ajanslarının sahip olması gereken özellikler arasında ilk sıralarda gelir.

 

Metin yazarlığı için yasal yönergeler: Büyük kuruluşların genellikle web sitesi içerikleri, kurumsal blog, sosyal medya içerikleri ve diğer site dışı içeriklerin SEO süreçlerini etkileyen yasal yönergeleri vardır. Kurumsal SEO ajansları yasal parametreleri tamamen açık bir şekilde anlamalı, bunları dahili ekibine de site dışı yayın ortaklarına da etkin bir şekilde iletebilmelidir.

 

Kurumsal SEO Süreci Titizlikle Yönetilmelidir

 

Kurumsal SEO çözümleri; stratejistler, metin yazarları, içerik girişimcileri, tasarımcılar, araştırmacılar, analistler, SEO teknisyenleri, ön uç geliştiriciler ve arka uç geliştiriciler dahil olmak üzere pek çok SEO uzmanının katılımıyla gerçekleştirilir.

 

Kurumsal arama motoru optimizasyonları kapsamında içerik oluşturma ve reklamcılık, her ay bazı web sayfası dışı web günlüğü gönderilerinin devre dışı bırakılmasından çok daha fazla endişe veren bir süreç olabilir. Kurumsal SEO organizasyonu; kurumsal içerik yönetim sistemleri, yayıncılarla aşırı aşamaları ilişkiler kurma, içerik stratejileri oluşturma, metin yazarlığı, araştırma, yüksek kapsamlı editoryal takvimlerle uğraşma ve düzenleme konularında yetenekli ve uzman olmalıdır.

 

Kurumsal SEO stratejileri şirket tarafında, müşterilerin tarafında ve web barındırma hizmetiyle yayın web sitelerinden oluşan dış kuruluşlarla pek çok sayıda unsuru barındırır. arama motoru optimizasyonu süreci proje yönetiminde son derece profesyonel personeller aracılığıyla her zaman dikkatli ve düzgün bir şekilde yönetilmediği takdirde stratejinin başarılı olması mümkün değildir.


Tarihi eser operasyonu: 4 gözaltıÖnceki Haber

Tarihi eser operasyonu: 4 gözaltı

Kamyonun otomobile çarptığı kaza kameradaSonraki Haber

Kamyonun otomobile çarptığı kaza kamerad...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar