türk haberler
türk haberler
Adana
DOLAR32.5871
EURO34.818
ALTIN2509.9

Mobilyalarda kullanılan teker modelleri neler?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
Mobilyalarda kullanılan teker modelleri neler?
Abone ol
Mobilyalarda kullanılan teker modelleri neler?

Mobilyalarda tekerlek kullanımı günümüzde oldukça yaygınlaşmış durumda. Mobilyalarda tekerlek kullanımının yaygınlaşmasının en temel sebebi, mobilyaların hareket ettirebilmenin kolaylaşması, ev ve ofis gibi yerlerde mobilyaların yerlerini değiştirmede büyük kolaylık sağladı. Ayrıca mobilya tekerlekleri, mobilyaların zemin üzerinde kolay hareket etmesini kolaylaştırır ve oluşabilecek zararları önler. Kullanılan tekerleklerin tür ve boyutları, mobilyanın kullanım amacına ve tasarımına göre değişmektedir. Örneğin, ofis koltukları veya masa sandalyeleri için kullanılan tekerlekler, sessiz bir şekilde hareket etmeleri için özel olarak tasarlanmıştır. Ancak bazı mobilyalar için tekerlek kullanımı uygun olmayabiliyor. Örneğin, ağır ve büyük dolaplar, tekerlekler ile güvenli bir şekilde taşınmayabilir. Bu nedenle, mobilyaların boyutu ve tasarım, tekerlek kullanımı için önemli bir faktördür.

Mobilyalar için tekerlek modelleri

Mobilyalarda kullanılan teker modelleri kullanım amaçlarına ve mobilyanın tasarımına göre değişiklik gösterir. İşte ev ve ofis mobilyaları için teker modelleri neler?

 

Sabit teker

Sabit teker modelleri hareket etmeyen dolaplar veya yataklar gibi mobilyalar da kullanılır.

 

Döner teker

Döner tekerlekler, hareket eden mobilyalarda kullanılır. Örneğin ofiste kullanılan koltuklar veya masa sandalyeleri için kullanılır.

 

Dekoratif teker

Bu teker ev kullanımında oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. Dekoratif olması sebebi ile mobilyalarda şık durur ve en çok kullanılan modellerden biridir. Ahşap tekerlek, küre tekerlek, gizli tekerlek en çok bilinen dekoratif tekerlek modelleri arasında yer almaktır.

 

Masa ve sandalye tekeri

Genellikle masa ve sandalyelerde tercih edilen tekerlek türlerinden biridir. Bu tekerlekler halı ve parke üzerinde rahatça hareket edebilir ancak ağır yük taşıyamazlar.

Tekerlek fiyatları neye göre belirlenir?

Kullanım amacının belirlendikten sonra alıcılar, genellikle en uygun fiyatlı olan tekerleği seçiyorlar. Ancak tekerlek fiyatları malzeme kalitesine ve dayanıklılığına göre değişebiliyor.


Hurma bahçesinde boğazı kesilmiş erkek cesedi bulundu. Polis ekipleri alarma geçtiÖnceki Haber

Hurma bahçesinde boğazı kesilmiş erkek c...

Yemin edip savunma ordusuna katıldılarSonraki Haber

Yemin edip savunma ordusuna katıldılar

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar