sabancı
türk haberler
türk haberler
Adana
DOLAR32.4348
EURO34.4667
ALTIN2487.1

Prof. Dr. Ahmet Maranki Adana'da ezber bozdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Prof. Dr. Ahmet Maranki Adana'da ezber bozdu
Abone ol
Prof.Dr. Ahmet Maranki açılış ve konferanslarda bulunmak üzere Adana'ya geldi.

Prof.Dr. Ahmet Maranki açılış ve konferanslarda bulunmak üzere Adana'ya geldi.

İş kadını Hacer Yüce tarafından faaliyete geçirilen 'Kozmik Yaşam Merkezi'nin açılışı için gelen Ahmet Maranki, Adanalı çiftçileri alternatif tıp bilimine yararlı ve yüksek gelirli aromatik bitkileri ekmeye çağırdı.

"SİZ DİKİN BEN ALAYIM"

Çİftçileri alternatif tıp ürünlerinin ekimi konusunda harekete geçmeye çağıran Prof. Dr. Ahmet Maranki, "iklim müsait. Adananın bu konuda Türkiye’de bir numara olmaması için hiçbir engel yok. Bana Kişniş dikin alayım diyorum, Mürver dikin alayım diyorum. Propolislere talibim. Kudret narı, Yaban Mersini, Gileboru alayım diyorum. Bu ürünleri dışardan alıyoruz" şeklinde konuştu.

Adana’ya çeşitli vesilelerle geldiğini söyleyen Maranki, "Adanalılar et tüketimi konusunda ülke ortalamasının çok üzerinde oldukları için kalp damar rahatsızlıklarında ciddi sorunlar yaşıyor. Özellikle erkeklerin saçların dökülmüş olduğunu gördüm, bunun önde gelen sebebinin et tüketiminin yoğun şekilde yapılıyor olmasını söyleyebilirim. Adanalılar mutlu insanlar ancak iklimin de katkısı ile gergin yapıları var" dedi.

Üreticilerin Adana’nın verimli topraklarından yararlanması gerektiğini söyleyen Maranki, bölgeye ekilen ucuz ürünlerin dışında verimli ve sulak arazilerde pahalı ve verimi yüksek bitkisel tablet ürünlerinde kullanılan aromatik tıbbi bitkilerin yetiştirilmesi gerektiğini kaydetti. Prof. Dr. Ahmet Maranki, "Dünyanın çeşitli noktalarında yetiştirilen ve insan bedeni için önem arz eden bu bitkiler hem ülke ekonomimizin hem de bölgenin artı değerle kalkınması noktasında faydalı olacak, hem de çiftçilerimizin daha fazla gelir elde etmesine yardımcı olacaktır" dedi.


Adana’da organize suç örgütüne operasyon: 35 gözaltıÖnceki Haber

Adana’da organize suç örgütüne operasyon...

Adana'da 'Kozmik Yaşam Merkezi' açıldıSonraki Haber

Adana'da 'Kozmik Yaşam Merkezi' açıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar