ayyuce
Adana
DOLAR32.3752
EURO35.0414
ALTIN2325.3

Python bilginizi arttıracak yeni bir oyun

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Python bilginizi arttıracak yeni bir oyun
Abone ol
Son dönemin en çok dikkat çeken kodlama dili Python bilginizi arttıracak yeni bir oyun.
Aslına bakılırsa Python yazılım dili ile bir oyun oynama fikri ilk bakışta oldukça ilginç bir fikir gibi görünebilir. Ancak bunu gerçekleştiren bir platform var ve bu platform ilk bakışta hiç öyle oyun alanında yayın yapan ve uzmanlığı oyun olan bir site değil.
 
Sitemiz belki de birçoğunuzun daha önce duyduğu Flatfy sitesi. Aslında Flatfy, emlak ilanı araması yapabileceğiniz Google gibi bir arama motoru.
 
Daha önce duymayanlar için kısaca Flatfy’ı anlatacak olursak; Flatfy, bünyesinde 1189 farklı emlak ilan sitesinden emlak ilanlarını barındıran Google gibi bir arama motorudur. Flatfy sayesine aradığınız emlak ilanını tek bir tıkla kolay bir şekilde bulabilecek ve sizin için en uygun ilanı bulmak için farklı internet sitelerini gezmenize gerek kalmayacaktır. Dolayısıyla, sizin emlak ilanı arama süreciniz de Flatfy sayesinde oldukça kolaylaşacaktır.
 
Şimdi gelelim, yazımızın esas konusu olan flatfy.com/play linkindeki oyuna.
 
Oyun ilk olarak Flatfy’ın ana merkezi olan Ukrayna’nın Kiev kentinde yayınlandı. Kısa sürede pek çok yazılım işi ile uğraşan kişinin ilgisini çekmeyi başardı. Başlangıçta sadece üniversitelerin bilgisayar mühendisliği bölümlerinde okuyan öğrencilerin ilgisini çekmeyi amaçlayan proje Kiev’in en büyük şirketlerinin CTO’ları tarafından dahi ilgi gördü.
 
Bu durum elbette ki Flatfy şirketinin beklediği bir şey değildi. Zira yazılımın ilk yazıldığı zamanlarda da bu kadar büyük bir ilgi göreceği şirket tarafından beklenmemişti.
 
Dilerseniz oyunun hikayesine geçmeden önce flatfy.com/play linkinde yer alan oyundan kısaca bahsedelim.
 
Flatfy’ın oyun linkinde yer alan bu uygulama aslında bir kod bulmacası. Bildiğimiz klasik oyunlara çok fazla benzemeyen bu uygulamada 12 farklı seviye bulunuyor. Bu seviyelerin her birinde oyunculardan belli bir düzende gelen Python kodlarını doğru bir şekilde daha öncesinde gördükleri koda benzer olarak yazmaları bekleniyor.
 
Oyunda sağlam bir kodlama temeli oluşturmak için son dönemlerin en gelişmiş ve Flatfy bünyesinde de tercih edilen kodlama dili olan Python bilinçli olarak tercih edilmiştir. Zira bugün bilgisayar dünyası ile az da olsa ilgili olan herkesin bildiği üzere geleceğin kodlama dilinin Python olduğu açıktır.
 
Bu nedenle projede Python temelli olarak oluşturulmuştur. Oyunda Python ve React.js temelli son yönelimli mimari (end oriented architecture) yöntemleri izlenmiştir. Bu uygulamanın her ne kadar ara yüzü dışarıdan bakıldığında basit gibi görünse de her bir farklı seviye için ayrı tasarımlar hazırlanmıştır.
 
Oyunun farklı seviyelerindeki konuları ise ön uç geliştirme, algoritmalar, ikili şifrelemeler gibi konulardır. Bu konularla ilgili 12 farklı soru, 12 farklı seviyede kullanıcılara sorulmakta ve bulmaca tarzındaki bu soruların çözülmesi beklenmektedir.
 
Şimdi dilerseniz kısaca oyunun Flatfy’ın genel merkezi olan Ukrayna’daki serüvenine bir göz atalım.
 

Flatfy kodlama oyununun Ukrayna’daki yankıları
 
Yukarıda da kısaca bahsettiğimiz üzere Flatfy kodlama oyununun ilk aşaması Ukrayna’nın başkenti ve aynı zamanda Flatfy şirketinin de merkezinin yer aldığı Kiev kentinde olmuştur.
 
Şirket ilk olarak bir metro istasyonuna vermiş olduğu reklamda oyundan bahsetmiş ve oyunun hedef kitlesinin ilgisini çekecek şekilde ilk etapta sadece oyunun ilk sorusunun yer aldığı 3 farklı metro bilboardu kiralamıştır.
 
Bu reklamlarda metroyu kullanan ve yazılım işi ile ilgilenen kitleyi kendine hedef olarak seçen şirket, 'Yazılımla mı ilgileniyorsunuz? Şirkete giderken de size küçük bir bulmaca soralım' sloganıyla reklamları yayınlamıştır.
 
Bu sloganlarda reklamın esas hedef kitlesi olan üniversite öğrencileri ve genç yazılımcılar hedeflenmiş ve Flatfy IT departmanının tamamının hazırlamış olduğu bu Python bulmacasını çözebilecek olan yetenekli gençlerin şirkette değerlendirilmesi hedeflenmiştir.
 
Ancak reklam hedeflenenden daha büyük yankı uyandırmış ve Python ile ilgilenen gençlerin yanı sıra Kiev’in en büyük şirketlerinin CTO’larının dahi ilgisini çekmeyi başarmıştır. Bu doğrultuda flatfy.com/play linkindeki Python oyunu hedeflediğinden çok daha geniş bir kitleye hitap etmeyi başarmıştır.
 
Aslında oyunu ilgi çekici yapan en önemli özelliği ise bu oyunun gitgide zorlaşan seviyeleri ve Python gibi son dönemde oldukça popüler olan bir yazılım dili ile yazılmış olmasıdır. Bu sayede yapay zekâ ve machine learning gibi son dönemin en popüler ve en gizemli konuları ile ilgilenen herkesin bilmek zorunda olduğu bir dille ilgili bilgi seviyesini ölçmeye flatfy.com/play olanak tanımıştır.
 
Oyunun bir diğer ilgi çekici yanı da bu uygulamayı hacklemenin imkansıza yakın olmasıdır. Zira bu uygulamayı hacklemeyi zaman içerisinde pek çok kişi denemiş ve hepsi başarısız olmuştur.
 
Flatfy’dan önce bu tip bir yazılımcı bulmacası oyununu Google yayınlamıştır. Ancak Google’ın yayınladığı bu oyunun flatfy.com/play linkindeki oyundan en büyük farkı, muhtemelen bilinçli olarak yapılmış olan, internet üzerinden bu oyunun çözümüne kolay bir şekilde erişim sağlanabilmesi ve bu oyunu hacklemeyi başarabilenlerin olmasıdır.
 
Ancak Flatfy, tutmuş olduğu istatistikler üzerinden verdiği bilgiler ile şu ana kadar bu oyunu hackleyebilen kimsenin olmadığını duyurmuştur. Oyunun istatistikleri aracılığıyla ne kadar kişinin bu oyuna erişim sağladığı da takip edilmektedir. Oyun bugüne kadar 100.000’in üzerinde gösterim almayı başarmış ve oyuna erişim sağlayan kişiler bu oyunu toplamda 800.000’den fazla kere çözmeye çalışmıştır.
 
Oyuna başlayan toplam 6.000 kişiden sadece 1.000 tanesi oyunu tamamlamayı başarmıştır.
 
Flatfy’ın bu oyunu oynayan kişilere sunduğu bir diğer imkân ise oyunu kısa sürede tamamlamayı başarmış kişileri Ukrayna’daki şirket merkezlerine davet ediyor olmalarıdır. Flatfy’ın bu oyunu bitirmeyi başaran kişilere bakış açısı nettir. Tüm Flatfy IT departmanının bir araya gelerek 2 haftada hazırladığı bir oyunu en başarılı şekilde çözen kişiye hayatını değiştirecek bir kapıyı yine Flatfy açabilecektir.
 
Siz de Python’a ilgiliyseniz ve sürecin sonunda hayatınızı sadece bir yazılım oyunu ile değiştirebileceğinize inanıyorsanız flatfy.com/play Python oyunu sizlerin onu çözmesini bekliyor.


Flatfy nedir?
 
Yukarıda da kısaca bahsettiğimiz üzere Flatfy, 2015 yılında Ukrayna’nın başkenti Kiev’de kurulmuş olan bir arama motoru start-up’ıdır. Flatfy, kullanıcılarına belli kriterler çerçevesinde aradıkları emlak ilanlarını farklı siteler üzerinde gezmeden tek bir internet sitesi üzerinde görme olanağı sağlayan bir internet emlak arama motorudur.
 
Flatfy aylık 1,3 milyon görüntülenme alan oldukça büyük çaplı bir internet arama motorudur. Ayrıca her ay yeni 900 bin ilan da Flatfy’ın bünyesine dahil edilmektedir.
 
Dünyanın 30 farklı ülkesinde yayın yapan uluslararası bir emlak arama platformu olan Flatfy’ın kullanıcılarına sunmuş olduğu bu kolaylık sayesinde 1189 farklı emlak ilan sitesindeki ilanları artık tek bir sayfada görme imkanına sahip olabileceksiniz. 

Bar önünde silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralıÖnceki Haber

Bar önünde silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yar...

'Belediye Başkanlığı hayırlı olsun'Sonraki Haber

'Belediye Başkanlığı hayırlı olsun'

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar