NET TAMİR
türk haberler
Adana
DOLAR32.6019
EURO34.8387
ALTIN2494.1

Rejim karşıtı gazeteci idam edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rejim karşıtı gazeteci idam edildi
Abone ol

İnkılap Mahkemesi'ndeki yargılama sonucu idam cezasına çarptırılan Devrim karşıtı Amad News web sitesinin elebaşı Ruhullah Zem, bugün sabah saatlerinde idam edildi.

Bir aydan fazla bir süredir Yüksek Mahkeme, temyiz davasını görüştüğü Devrim karşıtı Amad News Sitesi'nin yöneticisi Ruhullah Zem hakkında İnkılap Mahkemesi'nce verilen kararı onayladı.

İslam Devrim Muhafızları Ordusu geçen yıl 14 Ekim günü yaptığı açıklamada, Amad News web sitesi elebaşı Ruhullah Zem'ın ordu tarafından bir istihbarat operasyonunda tutuklandığını duyurmuştu.

2016 yılından tutuklanmasına kadar geçen süreçte ülkenin iç ve dış güvenliğine karşı suç işlemek, geniş çapta yalanlar yaymak, yıkıma yardımcı olmak, ülkenin ekonomik sistemini bozmaya yardımcı olmak gibi suçlamalar, Ruhullah Zem'e yöneltilmişti.

Ayrıca ülkenin iç ve dış güvenliğini bozmak amacıyla Amad News ve Halkın Sesi isiml kanalların oluşturulması ve yönetilmesi, bölge ülkelerinden birinin istihbarat servisine casusluk yapmak, 2018 yılının başından itibaren tutuklandığı tarihe kadar Fransız istihbaratına casusluk yapmak, 2018 yılının Mart ayının ikinci yarısından başlayarak tutuklanmasına kadar İslam Cumhuriyeti Devleti'ne karşı düşman ABD hükümeti ile işbirliği yapmak ve iç ve dış güvenliğe karşı suç işlemek niyetiyle toplanmak ve gizli anlaşmalar yapmak, yeryüzünde fesat çıkaran bu sanığa karşı yöneltilen diğer bazı suçlamalardı.

İslam Cumhuriyeti Devleti'ne karşı muhalif grup ve kuruluşların menfaatine propaganda faaliyetlerine katılım, ülkenin iç ve dış güvenliğini bozmak amacıyla Devrim karşıtı Saham kanalına üyelik ve işbirliği, Ocak 2018'de halkı galeyana getirmek ve kışkırtmaya katılım, ülkenin güvenliğini bozmak amacıyla gizli bilgilerin toplanmasına katılmak, yalanları geniş çapta yaymak, İslam'ın kutsallarına hakaret etmek, gayri meşru yollarla mal edinmek ve gerçek ve tüzel kişilerin açtığı davalar, sanığa karşı dile getirilen diğer suçlamalardı.

Yapılan 6 duruşma sonucu Devrim Mahkemesi yukarıda belirtilen suçlamalardan üçünü yeryüzünde fesat çıkarmanın göstergelerinden sayarak idam kararı verdi. İdam kararı ise bu sabah infaz edildi.

IRNA Haber ajansı


Ağaçlık alana sıçrayan anız yangını kontrol altına alındıÖnceki Haber

Ağaçlık alana sıçrayan anız yangını kont...

Parayı kaptırdı komiserin kolunu ısırdıSonraki Haber

Parayı kaptırdı komiserin kolunu ısırdı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar