sabancı
türk haberler
türk haberler
Adana
DOLAR32.509
EURO34.5705
ALTIN2497.1

Sağlık-Sen Adana Şubesi’nin Teşkilat Toplantısı Gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sağlık-Sen Adana Şubesi’nin Teşkilat Toplantısı Gerçekleştirildi
Abone ol
Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Tüm paydaşlarımızla koordineli çalışarak, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin haklarının genişletilmesi için mücadele veriyoruz” dedi.

Adana Şubesi'nin Teşkilat Toplantısı, Genel Başkan Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Faruk Doğan ve Yusuf Dural’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıya teşkilat mensuplarının yanı sıra İl Sağlık Müdürü Halil Nacar, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevzat Özer, Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Sezer, Hatay Şube Başkanı Feleytun Fatih Gönç, Kayseri Şube Başkanı Hakan Keser, Mersin Şube Başkanı Hasan Özer, Niğde Şube Başkanı Ebuzer Doğan ve Osmaniye Şube Başkanı Muhittin Çenet katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Başkan Durmuş, sendikal mücadeleye vurgu yaparak, “Sendikacılığı alın teri, emek ve ekmek mücadelesi olarak görüyoruz. Sendikal mücadeleyi çalışanların ekonomik, sosyal ve özlük haklarının geliştirilmesi için yapıyoruz. Kendi sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Sadece eleştirmek değil, doğru çözüm önerileri ortaya koymak noktasında üzerimize büyük görevler düşüyor. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının memnuniyet oranını artırmak amacıyla mücadele ediyoruz” diye konuştu. 

“Toplu Sözleşme İkramiyesi Kademeli Olarak Artırılmalı”

Sağlık çalışanlarının özlük ve ekonomik haklarını geliştirme yönündeki en önemli zeminin toplu sözleşme masası olduğunu dile getiren Durmuş, 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları hakkında bilgi verdi. Ek ödemelere yapılan yüzde 20 zammın değerinin ileriki yıllarda daha iyi anlaşılacağını kaydeden Durmuş, bu kazanımın sahada çok iyi anlatılması gerektiğine vurgu yaptı.

3600 ek gösterge ve sözleşmeli personel sorunlarının bu yıl içinde çözüme kavuşacağını belirten Durmuş, emekli maaşı ve emekli tazminatının artmasında büyük öneme sahip 3600 ek göstergenin tüm çalışanları kapsaması için mücadele ettiklerini kaydetti.

Toplu sözleşme ikramiyesinin son zamlarla birlikte yaklaşık 500 TL olduğunu hatırlatan Durmuş, “Bu kazanım, sendikal mücadeleyi değersizleştirmek isteyenler ile sendikalı olanlar arasındaki farkı ortaya koyan değerli bir kazanımdır. Sağlık-Sen olarak 500 TL olan toplu sözleşme ikramiyesinin önümüzdeki dönem daha da artırılması için mücadele vereceğiz” şeklinde konuştu.

“Tüm Paydaşlarımızla Koordineli Çalışıyoruz”

Toplu sözleşme sürecinde Sağlık Bakanlığı ile koordineli çalıştıklarını belirten Durmuş, kazanımlarda başta Sağlık Bakanı olmak üzere bakan yardımcılarının da büyük desteği olduğunu vurguladı.

Sağlık çalışlarının maaşlarına iyileştirme düzenlemesinin gündemde olduğunu hatırlatan Durmuş, “Tüm paydaşlarımızla koordineli çalışarak, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin haklarının genişletilmesi için mücadele veriyoruz” ifadelerini kullandı.
Sağlık çalışanlarının sorunlarına da değinen Durmuş, “Şu anda ülkemizde 4 hemşirenin işini bir hemşire yapıyor. Sağlık çalışanları ayda 14 gün nöbet tutuyor. Ailelerinden uzakta, sosyal hayatları olmadan çalışıyorlar. İstihdam artırılmadığı sürece sağlık çalışanlarının sorunlarını çözemezsiniz” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Doğan: Sendikacılık Gönül İşidir
Memur-Sen ve Sağlık-Sen teşkilatlarının sendikal mücadeleyi gönülden yaptığını söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, “Sendikacılık gönül işidir.  Bu işi yürekten yaptığımız için bugün Sağlık-Sen olarak 270 bini aşan üye sayısına ulaştık. Sendikacılık zor bir iştir. Burada en büyük takdiri temsilci arkadaşlarımız hak ediyor. Temsilci arkadaşlarımız sahanın nabzını tutan, hemşire odasında sağlık çalışanına dokunandır. Sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunları ve taleplerini bize ulaştıran temsilci arkadaşlarımızdır” diye konuştu.

Sağlık-Sen’in yetkili olduğun günden bu yana sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının kazanmaya başladığını ifade eden Doğan, “Çünkü bizden önceki sendikalar çalışanların sorunlarıyla ilgilenmiyordu, ideolojik davranıyorlardı. Ama merhum Mehmet Akif İnan önderliğinde sendikal mücadeleye başlayan Memur-Sen teşkilatı ‘sendikacılık çalışarak ve emek vererek olur’ düsturuyla çalışmalara başladı ve aynı şekilde mücadelesini sürdürüyor. Sağlık-Sen olarak sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yetkili sendikasıyız. Son 20 yılda sağlık hizmetlerinde önemli bir ivme kazanıldı. Vatandaş verilen hizmetten nasıl memnunsa aynı memnuniyet sağlık çalışanları için de sağlanmalı. Bu uğurda mücadele etmeye ve çalışmaya devam ediyoruz” dedi. 

Genel Başkan Yardımcısı Dural: Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarının Dertleriyle Dertlenerek Mücadele Ediyoruz

Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural da, aldanmayan ve aldatmayan bir anlayışla sendikacılık yaptıklarının altını çizdi.

6. Dönem Toplu Sözleşme süreciyle ilgili veren Dural, “Biz çok iyi çalışarak, sahadan gelen talepleri belirleyerek toplu sözleşme masasına gittik. Bizim taleplerimiz yerinde ve makul taleplerdi. 5. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde gösterdiğimiz dik duruşla bu toplu sözleşmede önemli kazanımlar elde ettik. Sağlık çalışanlarının maaşlarına yansıyan zamlar, Sağlık-Sen’in verdiği mücadelenin eseri” diye konuştu.

3600 ek gösterge ve sözleşmelilerle ilgili bazı kesimlerin ortalığı bulandırdığını kaydeden Dural, “Biz hiçbir zaman teşkilatımıza ve üyemize yalan söylemedik. 3600 ek göstergenin oldukça kapsayıcı olması için çalışıyoruz. Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine yönelik yapılacak çalışmada da masada biz mücadele edeceğiz. Biz sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının dertleriyle dertlenerek mücadele ediyoruz. Bu derdi dertlenmeyen bu mücadeleyi yapamaz, yapamadıklarını da görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Şube Başkanı Nennioğlu: Sorunlar Çözülürse Çalışanların Motivasyonunu Yükselir

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarının çözülmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, “Sağlık ve sosyal hizmetler alanında çok çeşitli istihdam modelleri mevcut. Sözleşmeli personelin muhakkak kadroya geçirilmesi gerekiyor. Nöbet ücretleri artırılmalı. Üniversite hastanelerinde ve sosyal hizmetlerde çalışanların üvey evlat muamelesi görmesini istemiyoruz. Yaşanan birçok sorunun çözülmesini istiyoruz. Bu sorunlar çözülür ise sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının motivasyonu yükselir. Ancak bu sorunlar çözülmez ise motivasyon düşer, çalışma barışı daha fazla bozulur. Sorunların çözümü için sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Sağlık-Sen Heyeti, Adana’da Temaslarda Bulundu

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, yönetim kurulu üyeleri ve temsilcilerle birlikte Adana’da çeşitli temaslarda bulundu.

Genel Başkan Durmuş, ilk önce Adana Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları ile bir araya geldi. Toplantıda gündeme dair istişarede bulunuldu.

 Heyet, daha sonra Adana Valisi Dr. Süleyman Elban’ı makamında ziyaret etti. Kentte görev yapan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarının dile getirildiği ziyarette, gündemdeki konular istişare edildi.

112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Nihat Taşdoğan’ı ziyaret eden heyet, burada görevli 112 çalışanlarının sorun ve taleplerini iletti.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevzat Özer’e de ziyaret gerçekleştiren heyet, sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını paylaştı.

Sağlık-Sen heyeti, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel ve Genel Sekreter Dr. Mehmet Cingöz ile de bir araya geldi.

İl Sağlık Müdürlüğünde görevli sağlık çalışanlarını ziyaret eden heyet, burada sağlık çalışanlarının sorunlarını dinleyerek, onlarla sohbet etti. Heyet, İl Sağlık Müdürü Dr. Halil Nacar’a da ziyaret gerçekleştirdi.

Son olarak Adana Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar’ı ziyaret eden heyet, sağlık çalışanlarının beklentilerini aktardı.


Saldırıya uğradığını açıkladı: ’Kendisini ülkücü olarak tanıtan şerefsizler’Önceki Haber

Saldırıya uğradığını açıkladı: ’Kendisin...

Bin 400 kişi yangın gönüllüsü olduSonraki Haber

Bin 400 kişi yangın gönüllüsü oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar