türk haberler
türk haberler
Adana
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2498.1

Sağlık-Sen ve Öz-Sağlık Sen’den ortak açıklama: "Kapsam dışı kalan ilçeler yardıma dahil edilsin"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
Sağlık-Sen ve Öz-Sağlık Sen’den ortak açıklama: "Kapsam dışı kalan ilçeler yardıma dahil edilsin"
Abone ol
Sağlık-Sen ve Öz-Sağlık Sen’den ortak açıklama: "Kapsam dışı kalan ilçeler yardıma dahil edilsin"

Sağlık-Sen ve Hak-İş’e bağlı Öz-Sağlık Sen Balcalı Hastanesi’nde yaptıkları ortak açıklama ile afet yardımındaki eksikliklerin giderilmesini istediler.

Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Öz-Sağlık İş Sendikası Balcalı Hastanesi Teşkilatlandırma Sorumlusu Okan Nennioğlu ile birlikte, hastane bahçesinde basın açıklaması yaparak, depremden etkilenen illerde görev yapan sağlık çalışanlarına tanınan ‘afet yardımı’na kapsam dışı kalan Adana’daki 10 ilçenin de dahil edilmesi taleplerini yinelediler.

Daha önce de yaptıkları açıklamalarda sağlık çalışanlarının hem depremzede hem de sağlık çalışanı olması sebebiyle maddi kayıplarının engel olunmasını istediklerini belirten Başkan Nennioğlu, “Depremden etkilenen tüm sağlık çalışanlarının, afetin olumsuz etkilerinin bir nebze olsun azaltılabilmesi için acil yaşam yardımı adı altında maddi talebimiz olmuştur. 7267 sayılı cumhurbaşkanı kararının ekinde afet bölgesinde görev yapan ve geçici görevlendirilen kamu çalışanlarına 06.02.2023 tarihi itibariyle ‘6 ay süreyle 2 bin 60 TL tazminat + 972 TL fazla çalışma ücreti olarak toplamda 3 bin 32 TL ödeme yapılacaktır. Ayda 90 saati geçmemek üzere saat başında merkezi yönetim bütçe kanununda belirtilen çalışma ücretinin 2 katı fazla çalışma ücreti ödenecektir’ şeklinde karar çıkmıştır” şeklinde konuşarak, kapsam dışı kalan Adana’nın 10 ilçesinin dahil edilmesini istedi.

YANLIŞI DÜZELTİN
Özellikle, hasarlı ve kullanılamaz durumda olan Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nin Sarıçam ilçesi olmasına rağmen kapsama alınmadığına vurgu yapan Başkan Nennioğlu, “Son 3 ayda yüzlerce deprem olan ve depremden dolayı heyelan altında kalan 4 öğretmenin  şehit olduğu kuzey ilçelerimiz Saimbeyli, Tufanbeyli, Feke, Aladağ ve İmamoğlu’nun kapsama dahil edilmemiş. Yine yüzlerce evin zarar gördüğü Yumurtalık, Karataş,Pozantı ve Karaisalı ilçeleri kapsam dışı bırakılmıştır. Halbuki, sağlık çalışanlarımız dün olduğu gibi bugün ve yarın da insanımızın umudur” diyerek, 'sehven yapıldığına inanıyorum' dediği yanlışın düzeltilmesini istedi.

HEM DEPREMZEDE HEM SAĞLIK ÇALIŞANIYIZ
Balcalı Hastanesi çalışanları olarak gözyaşlarını, hasar görmüş ve psikolojik travma yaşayan ailelerini bir tarafa bırakarak deprem bölgesine; sağlık alanında lojistik destek konusunda insanüstü bir gayret gösterdiklerini ve birçok depremzede vatandaşın tedavi edilerek devletin gücünü hissettirdiklerini belirten Öz-Sağlık İş Sendikası Balcalı Hastanesi Teşkilatlandırma Sorumlusu Okan Nennioğlu da, “Afette Balcalı Hastanesi çalışanlarımız sanki depremi yaşamamış gibi, sanki onların evleri hasarlı değilmiş gibi hastanelere koşarak normal zamandan daha fazla insanüstü gayretle hizmete devam etmişlerdir. Balcalı Hastanesi sağlık çalışanları, hem depremzede hem de sağlık çalışanıdır. Böyle felaketlerin bir daha yaşanmamasını temenni ederken stratejik önemi böyle günlerde bir kez daha anlaşılan sağlık çalışanlarımıza ödenecek olan deprem tazminatı mağduriyetleri göz önünde bulundurularak biran önce Sarıçam Bölgesi Balcalı Hastanesi çalışanlarına da deprem tazminatı ödemesinin ek bir yazı ile çıkarılmasını devlet büyüklerimizden talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

HASTANENİN 4’TE 3’Ü KULLANILAMIYOR
Balcalı Hastanesi’nin yıllardır Çukurova Bölgesinin merkez hastanesi olduğuna vurgu yapan Okan Nennioğlu, “6 Şubat depreminde hem Adana’nın hem de tüm afet bölgesinin en fazla hasta kabulü yapmış hastanesidir. Yine unutulmamalıdır ki 6 Şubat depreminde afetten dolayı zarar almış hastanenin 4’te 3’ü kapanmıştır. Bakıldığında gerçek anlamda afetzede Balcalı çalışanlarıdır” diyerek, afetle alakası olmayan kurumlara bile bu ödemenin yapıldığını ifade ederek, Balcalı sağlık çalışanlarının kapsam dışı kalmasının çok büyük bir yanlış olduğuna dikkat çekti.

Daha sonra, Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Cumhur İttifakı Adana Milletvekillerine mesaj atarak kapsam dışı kalan 10 ilçedeki sağlık çalışanlarının da afet yardımından faydalanabilmeleri için destek vermelerini istedi.


Bir muhtara dair ahlaki gözlemler, Lafın tamamı çocuğa anlatılırÖnceki Haber

Bir muhtara dair ahlaki gözlemler, Lafın...

Murat Sancak'tan kıyamet kopartacak 'Şike İddiası'Sonraki Haber

Murat Sancak'tan kıyamet kopartacak 'Şik...

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar