ayyuce
Adana
DOLAR32.3275
EURO35.091
ALTIN2311.0

Sahte bal raflardaki yerini koruyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sahte bal raflardaki yerini koruyor
Abone ol
Sahte bal raflardaki yerini koruyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın duyurduğu hileli mallar arasında BİM’de satılan bir balın da olduğu anlaşıldı.

Türkiye’nin bilinen ucuzluk marketlerinden biri olan BİM’de satılan balın içeriğinde uygunsuzluk tespit edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı, ilaç etken maddesi karıştırılan, taklit ve tağşiş (içine başka madde karıştırılan) yapıldığı tespit edilen ürünlerin ve firmaların listesini kamuoyuyla paylaştı.

Paylaşılan ürünlerden birinin, Türkiye’nin en çok tercih edilen marketlerinden BİM’de satılan bir bal olduğu anlaşıldı. Balarısı Gıda San. Tic. A.Ş. tarafından üretilen Balkaşık Süzme Çiçek Balı (850 gr.) ürününde 'C4 Şeker Oranı, Protein ve Hambal Delta C13 değerleri arası fark' sebepli uygunsuzluk tespiti yapıldı. Söz konusu ürün, BİM’in özel ürünleri arasında yer alıyor ve sadece BİM için üretilip bu mağazalarda satılıyor.

BALDA SAHTECİLİK
Balda yapılan sahteciliğin ve taklitçiliğin tespit edilmesi için C13 ve C4 analiz yöntemleri bugün uluslararası alanda kabul görmüş ve çok etkili yöntemler. Yukarıda sözü edilen tebliğe göre çiçek balında, protein ve ham bal delta C13 değerleri arasındaki fark eksi 1 veya daha pozitif, protein ve ham bal delta C13 değerlerinden hesaplanan C4 şekerleri oranı ise en fazla yüzde 7 olmak zorundadır. Bu değerlerin üzerinde bulunan bal, taklit edilmiş veya içinde farklı maddeler katılmış bal anlamına gelmektedir.

UMURSAMADAN SATIŞA DEVAM

Tarım Bakanlığının 15 Eylül tarihi itibarı ile yasaklı ürünler listesine giren Balkaşık marka bal ürünlerinin satılmaya devam ettiğini bildiren vatandaşlar, BİM yöneticilerinin insan sağlığına saygı duymadığını, buna nedenle de raflardaki yerini koruyan zehir saçan balları elden çıkarmak ve stokları eritmek için bakanlık kararını umursamadığını öne sürdüler. 


Kayada hayat bulan ağaçlar korumaya alındıÖnceki Haber

Kayada hayat bulan ağaçlar korumaya alın...

Şehit annesi: Acım çok büyük ama onurlu ve gururluyumSonraki Haber

Şehit annesi: Acım çok büyük ama onurlu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar