ayyuce
Adana
DOLAR32.3201
EURO35.1033
ALTIN2298.6
M. Özlem ERDOĞAN

M. Özlem ERDOĞAN

Mail: [email protected]

Bayıltıcı spreylere dikkat!

Piyasada ve hatta eczanelerde satılan bayıltıcı spreylerin yasaklanması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü haberlerde izlediğimiz ve duyduğumuz kadarı ile hırsızlık yapmak amacı ile bir eve girildiğinde, evde uyuyan kişilerin yüzüne sıkıldığında en az bir ya da birkaç saat bayıltıp rahat rahat hırsızlık yapılmasını sağlıyor.

Bu olay bir arkadaşımızın başına geldi maalesef.. Evine gece hırsız girdi, evde yalnız uyuyan kocasının yüzüne bayıltıcı sprey sıkılmış ve bilgisayar, cep telefonu vs. çalıp gitmişler. Eşi uykusunun aslında çok hafif olduğunu nasıl olupta gece hırsızlar varken uyanmadığına bir anlam verememiş. Ertesi gün polisler eşinin üzerinde bayıltıcı sprey partikülleri buldular.

Bu bayıltıcı spreyler aynı zamanda ne acıdır ki internetteki reklamlarında tecavüz spreyi olarak lanse ediliyor. İnternetteki yorumlara girip bakın.Flört ettiği kızı eve çağırdığında bayıltıcı spreyi kız arkadaşının üzerinde denediğini ve cinsel arzularını nasıl tatmin ettiğini ballandıra ballandıra anlatan paylaşımları okuyabilirsiniz. İnternetteki bayıltıcı sprey reklamlarında yanında cinsel içerikli aparatlar da eşantiyon olarak veriliyor. Durum bu kadar vahim.Yani bu spreyler erkekler tarafından, arzulayıp bir şekilde ulaşamadıkları kadınlar üzerinde hayallerini ve cinsel fantezilerini gerçekleştirmek amacıyla satın alınıyor.

Kadına yönelik şiddetin gittikçe arttığı ülkemizde bayıltıcı spreylerin eczanelerde ilaç gibi satılması, kötü amaçla; yani hırsızlık ya da tecavüz amacı ile erkekler tarafından rahatça satın alınıyor olması çok yanlış ve dehşet verici. Devletin internetten ya da eczanelerde bayıltıcı sprey satışlarını kesinlikle yasaklaması lazım.  Aksi taktirde bayıltıcı sprey kullanarak yapılan tecavüzler ve hırsızlıklar hep örtbas edilmiş ve anlaşılamaz olarak kalacak.

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar