sabancı
NET TAMİR
NET TAMİR
Adana
DOLAR32.4537
EURO34.492
ALTIN2473.1
Av. Alev SEZEN

Av. Alev SEZEN

Mail: [email protected]

Dinimize Küfreden 'Sanatçıyı' Biz Niçin Seyrediyoruz?

Sanat ve sanatçı büyük değer verilen ve yüceltilen kavramlar. Halkın sevdiği kimi sanatçıları bazen sanat camiası kabul etmiyor, bazen de camianın yere göğe sığdıramadığı kişileri halk benimsemiyor.

Sanatçılar da kendi aralarında 'o gerçek sanatçı' veya 'o sanatçı değil' gibi ayırımlara giriyorlar. Dolayısıyla sanatçı etiketi takılan birçok kişi gerçekten sanatları ile bir şeyler başarmış, topluma faydalı olmuş kişiler değiller, sırf o etiket takıldığı için sanatçı olarak tanınıyorlar.

İşin garibi halk nezdinde bir çaput kadar değeri olmayan bu kişiler kendilerini bulunmaz Hint kumaşı zannediyorlar.

Bu bulunmaz Hint kumaşlarından birisi bir ödül töreninde, sahneye çıkıp Rumeli Hisarında tekrar inşa edilen mescit için "bu mescidi yaptırmayalım, biz sanatçıların sesi çok çıkar" diyor ve salondakiler de kendilerine tercüman olan bu sanatçıyı (!) alkışlarla destekliyorlar.

Bu ödül töreninin amacı böylesi provokatif söylemlere zemin hazırlamak mıdır?
Yolda görsek tanımayacağımız bir sanatçı! hangi cüretle bunları söylemektedir? Böyle yaparak gündeme geleceğini mi zannetmektedir? Kripto-çift kimlikli midir? 

Ecdadın yadigârına sahip çıkılmasına karşı çıkan, mescidin ve kabirlerin olduğu yerde içki içip, tepinerek dans etmek isteyen bu insanlar gerçekten bu milletin sanatçısı mıdır?
Bunların sesi, dedikleri gibi nasıl çok çıkıyor, bu imkânı onlara kim tanıyor?
İnancımıza-kültürümüze-değerlerimize karşı durmak bir yana küfreden bu insanları niçin seyrediyoruz?

Bu soruların en acı ve düşündürücü olanı da sonuncusu. Çünkü onların kazancı bizim cebimizden çıkıyor. Asgari ücretli, fakir, aç insanların dahi ödediği paralarla dönen bu sektörde dudak uçurtan ücretleri alıp sonra bize tepeden bakanları biz niçin baş tacı yapıyoruz?

Bu sanatçıların bir listesi yapılmalı. Televizyon, dizi, sinema, tiyatro, konser… Hiçbir etkinlikte, projede bunlara yer verilmemeli. Buna mimleme diyorsanız evet mimleyelim. Dinime, inancıma küfretmek serbestte mimlemek mi yasak? Hadi ordan! 
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar