ayyuce
Adana
DOLAR32.3746
EURO34.9687
ALTIN2325.5
Av. Alev SEZEN

Av. Alev SEZEN

Mail: [email protected]

Hiç Bir Müslüman Ülke ile Savaşmayacağız!

Sen Sünni’sin, Alevi’sin, Şii’sin, Türk’sün, Kürt’sün… böl, parçala, yönet taktiğine hizmet eden ayrıştırmalar ile karşı karşıyayız.
Müslümanlar kardeştir! Bunu en güzel şekli ile Hicaz’da yaşıyorsunuz. Umreden yeni döndüm ve Suriye ile yaşanan süreç herkes gibi beni de derinden etkiledi.

Hicaz’da dünyanın dört bir tarafından gelen Müslüman’lar ümmet bilinci ile birbirine yaklaşıyor. Hiç tanımadığınız, dilini bilmediğiniz insanlar ile anlaşıyor hatta sarılıyor, birlikte gözyaşı döküyorsunuz. Kalpten kalbe aranızda bir yol var ve anlatılmaz bir muhabbet ile birbirinize yaklaşıyorsunuz. Türk, Acem (İranlı), Pakistanlı, Hintli, Malezyalı, Endonezyalı, Arap… birçok Müslüman aynı şeyi yaşıyor. Orada birbirine yabancılık, bilinmezlik, uzaklık kalmıyor. Evet, Müslümanlar kardeştir, bizleri kimse birbirimize düşürememeli!

Haçlıların oyunları ile birbirine düşürülen Müslümanlar geç olmadan uyanmalılar! Ülkeleri hatta ülke içindeki insanları bir takım suni ayrıştırmalar ile birbirine düşüren bu mihrakları iyi tanımalılar! Bu Türkiye’de de böyle, Suriye’de, Mısır’da ve diğer Müslüman ülkelerde de. Sen Sünni’sin, Alevi’sin, Şii’sin, Türk’sün, Kürt’sün… böl, parçala, yönet taktiğine hizmet eden ayrıştırmalar ile karşı karşıyayız. Bu ayrıştırmaları çıkaran ve körükleyen ülkelerde, mesela ABD’de dini, dili, kültürü, tarihi, etnik kökeni farklı birçok millet bir arada yaşıyor, ancak hepsi ABD vatandaşlığında birleşiyor. Bu, bir ve beraber olmak için yeterli olarak görülüyor. Bize gelince yüzyıllardır aynı devlet altında yaşamış, aynı inanca, kültüre sahip milleti suni ayrıştırmalar ile birbirine düşürüyorlar. Suriye, Irak, Cezayir, Fas, Tunus daha birçok ülke 90 sene öncesine kadar birer vilayetimiz değil miydi? Aynı devletin hükümranlığında, Halife’nin idaresi altında değil miydik? Bir asır bile olmadı!

PKK terörü de böyle değil mi? Kendi milletini vuran teröristin anası babası halen bu ülkede yaşıyor, hatta terörist olduğu için kendisini reddediyor. Bir kardeşin terörist bir kardeşin ise asker olduğu nice aileler var.

Biz yüzyıllarca bir arada yaşayan, haçlının haritada cetvel ile çizdiği sınırlara göre farklı ülkelere ayrılıp, farklı milletler gibi bölünen, birbirine düşman gösterilip kardeşi ile teması kesilen bir ümmetiz. Tüm kardeşlerimizi seviyoruz! Hiçbir şekilde haçlının oyununa gelmemeliyiz! Onlar akıttıkları kanda boğulacaklar! Bizim bir ve beraber oluşumuz idarecilerin kararlarına -istemeseler de- etkili olacaktır. Unutmayalım ki Allah nurunu tamamlayacaktır!  
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar