ayyuce
Adana
DOLAR32.3762
EURO35.0141
ALTIN2325.4
Av. Alev SEZEN

Av. Alev SEZEN

Mail: [email protected]

Kadıköy'den Birkaç Haber

Daha önce Kadıköy’de imam hatibe çevrilen bir okuldan bahsetmiştim. Maalesef imam hatibe karşı çirkin saldırılar devam ediyor. Okulda öğrencilerin giriş-çıkış yaptığı kapının duvarına devasa harfler ile '… İMAM HATİP YAPILAMAZ' yazdılar. Yeni el ilanları ve afişler bastırdılar, bunlarda küçük çocuk resimleri kullanarak 'her yaştan çocuklar toplanıyoruz' sloganı altında çocuklar için yapılacak faaliyetler yer alıyordu. Çocukların kullanıldığı böylesine vahşi bir propagandada '… Ortaokulu’nun imam-hatip ortaokuluna dönüştürülmesine karşı mücadelemizin bir parçası olarak düzenlediğimiz çocuk şenliğine hepinizi davet ediyoruz' yazısı ve yine 'Kararımız Kesindir Okulumuz Bizimdir!' sloganı bulunuyor. Şimdiye kadar okulun hiçbir yarasına merhem olmayanlar yeni durumu küflü ideolojilerine alet ediyorlar. Konuşmalarında sürekli biyolojik, pedagojik, sosyolojik… jik jik edenler bu okula giden küçücük yavruların ruh halini hiç düşünmüyorlar. Semtlerin adının sonuna 'Dayanışması' kelimesi getirilerek yeni oluşumlar meydana getiriliyor. Bu nev zuhur guruplar ne zaman ortaya çıktı da dayanışmaya girdi? Muhit sakinleri olarak bizim hiçbir şeyden haberimiz yok! Siz kimsiniz?

* * *

Kadıköy’ün merkezi tabiri caiz ise bir üs haline dönüştü. Profil çok değişti. Klasik sol kesimin yanı sıra aşırı sol yapıdaki militanlar da ortaya çıktı. Yabancıların sayısı tahmin edilemeyecek kadar arttı. Gezi militanları ile ortak hareket eden bu yabancıların Erasmus programı çerçevesinde ülkemize geldikleri, bu işleri organize eden şirketin buraları bunlara tahsis ettiği ifade ediliyor. Artık her apartmanda en az bir ecnebi var. Hatta dilencilerimiz bile ecnebi, markette alışveriş yapan insanlardan çat pat Türkçeleri ile dileniyorlar. Bunu hemen yabancı düşmanlığı olarak algılayıp saldıracaklara Allah akıl fikir versin! Profilin büyük oranda değişmesi hatta Kürtçe konuşarak yürüyen delikanlıların boyunlarında boncuklarla süslenmiş, nal gibi haç takmaları da herhalde narkozlanmışlar için hiç önemli değil. Bunlar yarını düşünenler için önemli!

* * *

Kadıköy merkezde artık köpek pisliğinden yere bakmadan yürünemiyor, etrafı kaplayan ağır kokuları da cabası. Apartmanlarda küçücük evlere hapsedilen bu hayvanların elbette hiçbir suçu yok. Hayvan hakları diye mangalda kül bırakmayanlar bunların durumunu görmeli! Köpek beslemeyi çağdaşlık olarak görenler Batı’daki duruma bir bakmalılar! Sokaklarda küreksiz poşetsiz gezmemeleri gerekiyor. Poşetle gezen çok az sayıdaki kişi de poşetleri var diye köpeklerini istedikleri yere pisletebileceklerini düşünüyorlar. Bir keresinde apartman giriş kapısının hemen önündeki paspasa sahibinin tasmasından tuttuğu kocaman bir köpek tuvaletini yapıyordu. Tepki görünce bayan pisliği aldı hem de kürek kullanmadan, poşet geçirdiği eli ile.

* * *

Yerel seçimler yaklaşıyor, fırsatı ganimet bilenler Kadıköy gibi bir ilçenin merkezinde hırsızlık katlara hız veriyor hatta hızlarını alamayıp bayramkondu bile yapıyorlar. Belediyeye yapılan şikâyetler hiçbir sonuç vermiyor. Zaten göz önünde oldukları için Belediyenin görmemesi, bilmemesi mümkün olmayan bu hırsızlama kat ve yapılar son sürat gidiyor. Dostlar alış-verişte görsün babından arada zabıtanın gelip gittiği de oluyor. Her halde kolay gelsin, hayırlı olsuna geliyorlar ki inşaatlar daha da hızlı bir biçimde devam ediyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar