ayyuce
Adana
DOLAR32.3786
EURO35.0153
ALTIN2324.8
Orhan ERGEZER

Orhan ERGEZER

Mail: [email protected]

Lüks Nermin'in Diplomasiye Kazandırdıkları 

Lüks Nermin'in Diplomasiye Kazandırdıkları 

Sanırım dünyada basit algı operasyonları ile yönetilen nadir  ülkelerin başında biz geliyoruz.

Bir dönem muhafazakar seçmene alkol kullanıyorlar denilerek alkol alanlara karşı cellatlıkları yaptırıldı. Bugün gelinen noktada hemen hemen ağzına alkol değdirmeyen dindar kalmadı gibi.

Şimdi yeni eğilim özel hayata doğrudan tecavüz ile şantaj yapmalar söz konusu.
Biraz eski siyasetçilere bakarak bugüne doğru gelmek istiyorum. Kültürümüz nasıl değişmiş birlikte bakalım. 

Size 1950’li yılların en ünlü randevuevi sahibi ve fuhuş âleminin kraliçesi Lüks Nermin'den kısaca bahis etmek istiyorum. 

O dönem 'Yasadışı' bir iş yapmasına rağmen üst düzey Siyasetçi ve Bürokratlar ile olan 'hizmet' ilişkileri sayesinde korunup kollanan Lüks Nermin’in fuhuş saltanatı diplomatik krize yol açana kadar sarsılmamış. 

1959 yılının Nisan ayında Türkiye’yi ziyarete gelen Endonezya Devlet Başkanı Ahmed Sukarno’nun geceyi birlikte geçireceği bir kadın istemesi üzerine, Türk Dışişleri çareyi Lüks Nermin’e başvurmakta bulmuş.

Ahmet Sukarno, Lüks Nermin'in kızlarıyla buluşmasından(!) sonra ülkesine döner. 

Sukarno, bel soğu hastalığına yakalanmıştır ve bu olay iki ülke arasında diplomatik krizin patlak vermesine sebep olmuştur.

Sukarno'ya verilen diplomatik hizmet kusurlu olunca gerilen ilişkilerin faturası Randevu evi sahibi Lüks Nermin'e çıkarılarak kriz atlatılmış, normalleşme sağlanmış. 

Yanlış okumadınız yukarıda kısaca anlattığım bu olay Üniversite tezlerine kadar konu olmuş gerçek bir olaydır.

Lüks Nermin'in diplomasiye bir katkısı olmuşmudur, olmuş ise neden ceza alarak hapis yatmıştır diye soru sormak yerine bu soruyu DP'li dönemin Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu  fuhuşa aracılık etmekten ceza almış mı? diye sormak isterim. 

1950'li yıllarda diplomatik ilişkilerin geliştirilmesi için başvurulan yöntemler ile bugün Türk siyaseti dizayn ediliyor. 

Hasta toplumlar, bu tür faydası olmayan belaltı konuların basit algı operasyonları ile milli güvenlik sorunu gibi manipüle edilirler.

Aklı başında olan toplumlar ise kanını, enerjisini emen, geleceğini karartan kriminal mekanizmaların nasıl temizleneceği ile ilgilenirler.

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar