NET TAMİR
NET TAMİR
Adana
DOLAR32.638
EURO34.8608
ALTIN2497.2
M. Özlem ERDOĞAN

M. Özlem ERDOĞAN

Mail: [email protected]

Milli Eğitim'den gelen yazılar bilmece gibi

Milli Eğitimden sık sık resmi yazılar gelir ve artık sosyal medya okul idareleri tarafından da aktif olarak kullanıldığı için öğretmenler ile guruplardan paylaşılır.

Bu yazılar, bir ya da birkaç konu hakkında Milli Eğitim Bakanlığı ya da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ya da Valilik tarafından alınan kararları ve uygulanmasını içerir.

Ancak yazılar her defasında oldukça uzundur ve alınan kararlar hep yoruma açıktır, netlik yoktur ne yazık ki. Hatta öğretmen arkadaşlar bazen kafa kafaya verip yazının ne dediğini bulmaca çözer gibi çözmeye çalışıyorlar.

Yazılar çok uzun destan gibi, alınan karar belki bir-iki cümle fakat yazı en az üç sayfa örneğin. Farklı okullardaki öğretmen arkadaşlarımız konunun içeriğini idareye sorduklarında çoğu zaman, "yazıyı okuyunuz" şeklinde bir cevap aldıklarını söylüyorlar.Yani öğretmenlerin hepsi Milli Eğitimden gelen bu yazıların anlaşılır ve açık olmamasından şikayetçi.

İnsan, "bu yazıları kim kaleme alıyor acaba" diye düşünmeden edemiyor doğrusu. O kadar Edebiyat öğretmeni varken neden bu görev onlara verilmez, anlamak mümkün değil!

Neticede biz öğretmenler olarak; Milli Eğitimden gelen bu yazıların daha açık, kısa, öz, net ve anlaşılır olmasını ve ayrıca liyakatlı kişiler tarafından yazılmasını istiyoruz. Bu anlamda da bu yazıyı yazarak tüm öğretmenlerin sesi olduğumu düşünüyorum. Saygılarımla.

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar