ayyuce
Adana
DOLAR32.3894
EURO35.0172
ALTIN2323.7
Av. Alev SEZEN

Av. Alev SEZEN

Mail: [email protected]

Müslümanlıksa Etnik Temizlik, Gayrımüslimse Soykırım

'Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir' ayet-i kerimesi gereğince Müslim, gayrimüslim hiçbir masum insanın öldürülmesine razı olamayız.
Tüm dünyada Müslüman kanı oluk oluk akıyor. Canavarlar Müslüman öldürmekten büyük haz alıyorlar. En vahşi katliamlar bile uluslararası camiada görmezden geliniyor. İslam âlemi ise narkozlanmış, uyumaya devam edip sıranın kendi ülkelerine gelmesini bekliyor.

Orta Afrika Cumhuriyetinde de artan bir ivme ile Müslüman soykırımı devam ediyor. Sakinlerinin tümü ile katledildiği yerler var. Kaçma imkânı bulup en sefil şartlarda yaşamaya mahkûm edilenler en talihlileri. Ne yazık ki bir elin parmağını geçmeyecek kadar az sayıdaki gazete olaylardan bahsediyor. Bütün gerçekliği ile ortaya koyanı ise ancak yaş sınırı koyarak bir takım fotoğraflara haberinde yer verebiliyor. İnsanın kanını donduran bu fotoğraflara bakarken böyle bir vahşet olabilir mi, insan olan bunu nasıl yapar? diye düşünerek gözyaşları içerisinde haberi okumaya çalışıyorsunuz. İnsanlık ölmüş! 'Ey Müslüman uyuyorsun ama kardeşin katlediliyor! Yavaş yavaş sıra sana geliyor! Bize bir şey olmaz deme!' onların tek suçu Müslüman olmaktı!

Bir kısım uluslararası kuruluşlar yasak savma kabilinden raporlar hazırlayıp durumu ortaya koymaya çalıştığını iddia ediyor. Gayrimüslimlerin ayağı taşa değse soykırım feryatları koparıp özür, tazminat, toprak taleplerinde bulunanlar iş Müslümanlara gelince gayet rahat bir şekilde "Müslümanlara karşı etnik temizlik yapılıyor" diyorlar. Neyin temizliği ise? Tavırları ve kullandıkları kelimeler aslında durumu tasdik ettiklerini gösteriyor.

Müslümanlar bir ve beraber olmalıdır. Hadis-i şerifte 'Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır' buyruluyor. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’da durumu mısraları ile ifade ediyor.
"Girmeden bir millete tefrika düşman giremez.
Toplu attıkça sineler onu top sindiremez"

  
Peygamber Efendimiz (sav) yine bir hadis-i şeriflerinde buyurdular ki "Doğudaki bir mü’minin ayağına diken batsa batıdaki mü’min bu acıyı hissetmezse, kâmil manada iman etmiş sayılmaz. İman etmeyen de cennete giremez."

İslam dünyası içinde bulunduğu bu parçalanmış görüntüden bir an önce kurtulmalıdır. Bu görüntü düşmanları sevindiriyor, onlara güç ve cesaret veriyor. Birlik yolunda atılan her adım hatta söylenen her söz bile onların kalplerine korku salmaya yeter.


Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar