ayyuce
Adana
DOLAR32.4524
EURO35.6516
ALTIN2326.2
Av. Alev SEZEN

Av. Alev SEZEN

Mail: [email protected]

'Vefa' da İnecek Var!

'Paralel yapı' diyerek bir cemaati tümüyle yok etmeye yönelik bir operasyon yürütülüyor. Haklı-haksız, iyi-kötü birbirine karışmış durumda sadece güçlü ve zayıf kavramı üzerinden işler yürüyor.

Nerede ise içtikleri su ayrı gitmeyenler şimdi kanlı bıçaklı. Bırakın cemaatten olmayı sempatizanlar bile mimleniyor.

Seçim startı verildi. Cemaatin etkisini kırmak için beyanatlar da verilmeye başlandı. Başbürokrat yardımcılarından birisi cemaat liderinin ülkesine karşı vefasızlığından dem vurup sürgün edilen Osmanlı hanedanının vefasını örnek gösterdi. Kendisi oraya gelebilmek için her türlü ayak oyunu yaptığını unutmuş gözüküyor. Öyle ki bu yolda cennetmekân Erbakan Hocamı bile kendi partisinden silmek için her türlü numarayı çekmiş hatta ailesinden bir ferde dahi yer vermemek için elinden geleni ardına koymamıştı.

Erbakan Hocamın feraseti ve mahareti sayesinde amacına ulaşamamıştı. Sırf genel başkan statüsünde Ak Partiye girebilmek için bu defa kendisine has bir parti kurmuş, basamak olarak kullandığı bu partide kendisine inanan insanları da yüzüstü bırakıvermişti. Giderken kendisine 'sadık' olan ekibini de alıp gitmişti. Hatta bir kısım 'sadık' ekibi kendisinden önce giderek Ak Partide yerleri tutmuştu. Şimdi bu ekibin kendilerine ikinci birer eş almaktan başka hiçbir icraatını göremiyoruz. 'Hedefleri olan' ve bu uğurda davalarına ve liderlerine gözlerini kırpmaksızın ihanet etmekten çekinmeyenlerin yeni hedefleri nedir onu artık Tayyip Erdoğan düşünsün!
Böyleleri için vefa sadece bir semt ismidir!

. . .
Bolu'da Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı tekrar başkan seçilince, sahneye başörtülü 'kız arkadaşı'nı çağırıp frenk usulü evlilik teklif ediyor ve evet cevabını alıyor. İslam'da nikâh son derece mühim ve hassas bir konudur. İki Müslüman'ın huzurunda karşılıklı evlenme iradesinin açıklanması ile nikâh kıyılmış olur. Hatta ebeveynlerin şakadan da olsa çocuklarını birbirine yakıştırıp alıp-vermesi ile bile fıkhi sonuçlar doğar.

Hadis-i şerifte "Üç şey vardır ki onların ciddisi de ciddi, şakası da ciddidir. Bunlar: Nikâh, talak (boşama), ve ric'at (boşadıktan sonra tekrar eşine dönmek)" buyuruluyor. İçini boşalttıkları muhafazakârlık anlayışında artık her şey mubah hale geldi. 'Kız arkadaş', 'erkek arkadaş' açıkçası 'sevgili' denilen haram ilişkiler açıkça meşrulaştırılıyor. Evlilik teklifi denilerek nikâhın şartları gerçekleştiriliyor. Taraflar ilerde evlenmezler ise fıkhen ne olacaktır? Bayan boşanmadığı müddetçe evli olarak addedilecek ve başkası ile evlenemeyecektir.

"İnançlı gençlik yetiştireceğiz" diyen Erdoğan’ın tarif ettiği gençlik bu mudur? O zaman övünebilirler, tam istedikleri gibi bir gençlik kolu başkanı bulmuşlar!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar