Adana Merkezli Sigorta Dolandırıcılığı Operasyonu: 79 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi

Adana merkezli 7 ilde düzenlenen sigorta dolandırıcılığı operasyonunda, 76 sahte trafik kazasıyla milyonlarca liralık haksız kazanç elde ettiği öne sürülen 79 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Asayiş

Adana Merkezli Sigorta Dolandırıcılığı Operasyonu: 79 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi

İHA

Adana merkezli 7 ilde gerçekleştirilen dev operasyonda, kurgulanmış trafik kazaları üzerinden sigorta şirketlerini milyonlarca lira zarara uğrattığı iddia edilen suç örgütüne yönelik soruşturmada önemli bir aşamaya gelindi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 79 şüpheli adliyeye sevk edildi.

76 Sahte Trafik Kazası Tespit Edildi

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından yürütülen soruşturmada, 2022-2026 yılları arasında gerçekleştirildiği belirlenen 76 kurgulanmış trafik kazası mercek altına alındı.

Yapılan incelemelerde şüphelilerin, önceden hasarlı araçları yeni bir trafik kazasına karışmış gibi gösterdiği, aynı araçları farklı sürücüler üzerinden yeniden kullandığı ve gerçeğe aykırı kaza tutanakları düzenleyerek sigorta şirketlerinden haksız kazanç sağladığı ortaya çıktı.

MASAK ve HTS Kayıtları Suç Ağını Ortaya Çıkardı

Soruşturma kapsamında MASAK raporları, HTS kayıtları, fiziki takip çalışmaları ve güvenlik kamerası görüntüleri detaylı şekilde incelendi. Elde edilen bulgulara göre şüphelilerin araç temininden hasar dosyalarının hazırlanmasına, sigorta ödemelerinin tahsil edilmesinden paraların dağıtılmasına kadar organize bir yapı içerisinde hareket ettiği tespit edildi.

Şüphelilerle bağlantılı banka hesaplarında milyonlarca liralık para trafiği bulunduğu da belirlendi.

7 İlde Eş Zamanlı Operasyon

20 Ekim tarihinde Adana merkezli olmak üzere Kayseri, Kahramanmaraş, Konya, Çankırı, Kastamonu ve Kocaeli illerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda toplam 88 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Operasyonlarda 77 kişi gözaltına alınırken, 1 şüphelinin cezaevinde bulunduğu öğrenildi. Daha sonra yürütülen ara yakalama çalışmalarıyla hakkında yakalama kararı bulunan diğer şüpheliler de yakalandı.

79 Şüpheli Hakim Karşısına Çıkacak

Emniyetteki sorgularının ardından 8 şüpheli serbest bırakılırken, 79 şüpheli işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü bildirildi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Emrah Kozay ve Soner Çetin Cezaevine gönderildi

Emrah Kozay ve Soner Çetin Cezaevine gönderildi

23-10-2026 - Asayiş

Ailesinin yanında katledilen genç kız son yolculuğuna uğurlandı

Ailesinin yanında katledilen genç kız son yolculuğuna uğurlandı

22-10-2026 - Asayiş

Halef - Selef Başkanlar Emrah Kozay, Soner Çetin tutuklanma talebiyle adliyedeler

Halef - Selef Başkanlar Emrah Kozay, Soner Çetin tutuklanma talebiyle adliyedeler

22-10-2026 - Asayiş

Adana'da İş Yerine Silahlı Saldırı: 16 Yaşındaki Çocuk Başından Vuruldu

Adana'da İş Yerine Silahlı Saldırı: 16 Yaşındaki Çocuk Başından Vuruldu

20-10-2026 - Asayiş

Çukurova Belediyesi'nde Arama Çalışmaları Tamamlandı: 44 Şüpheli Gözaltında

Çukurova Belediyesi'nde Arama Çalışmaları Tamamlandı: 44 Şüpheli Gözaltında

20-10-2026 - Asayiş