ayyuce
Adana
DOLAR32.489
EURO35.1409
ALTIN2325.9

Evde Serum Hizmeti Nedir?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
Evde Serum Hizmeti Nedir?
Abone ol
Evde Serum Hizmeti Nedir?

Evde serum hizmeti evde bakım hizmetleri uygulamalarından bir tanesidir. Damar içi antibiyotik, diğer ilaçlar, ağız yoluyla alımı olmayan hastaların damar içinden beslenmelerini sağlayan, mama ve sıvı tedavisine ihtiyaç duyan hastaların ev konforunda tedavi almaları Evde Serum Hizmeti ile sağlanabilmektedir.

Evde serum hizmetinin amacı, hastaların hastaneye veya başka merkezlere gitmelerine gerek kalmadan, ilaç tedavilerine eksiksiz biçimde ev ortamında ulaşabilmelerini sağlamaktadır. Böylece hastaların hastane süreçleri kısaltılmış olur ve zamandan tasarruf edilir.

Evde serum hizmeti, serum takma, serum çıkarma, serum değiştirme gibi uygulamaların tamamını kapsayabilir. Böylece tanısı konulmuş hastalığın tedavisi için ihtiyaç duyulan serum uygulamalarının doğrudan damar içerisine intravenöz kateter yoluyla uygulanması sağlanır. Hastanede yatan hastalara sıklıkla uygulanan serum takma işlemleri evde tedaviye devam etmek isteyen hastalara hekim reçetesi ile uygulanabilmektedir.

Evde Serum Hizmeti Nereden Alınır?

Evde serum hizmeti nereden alınır? Bu hizmet hemşirelik ve dengi okullardan mezun kişiler tarafından, bu alanda uzmanlaşmış bakım hemşirelerince gerçekleştirilir. Evde serum hizmeti veren firmanın ve kişinin Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırılmış olmaları gerekir.

Evde serum hizmetinin kapsamı oldukça geniştir. Başlıca şu hallerde evde serum hizmeti tercih edilebilmektedir:

  • Ağız yoluyla beslenemeyen hastaların damar yolundan (parenteral) beslenme tedavilerinde,
  • Hastalıklara bağlı elektrolit dengesi bozukluklarında,
  • Metabolik dengenin tekrar sağlanması gerektiğinde,
  • Enfeksiyon durumlarında uygulanan antibiyotik tedavi süreçlerinde,
  • Ameliyat sonrası ağrı tedavisi esnasında,
  • Kemoterapi gören kanser hastalarının tedavisinde,
  • Hastane fobisi olan, hastaneye gitmek istemeyen kişilerde.

Evde serum hizmeti alırken son derece dikkatli olunmalıdır. Kullanılacak sıvı veya ilaca karşı hastanın alerjik reaksiyonu olmadığından emin olunmalıdır. Sıvı ve ilaçların son kullanım tarihleri kontrol edilmelidir. İlacın hangi formatta uygulanması gerektiği bilinmeli, yanlış uygulama yapılmamalıdır. Damar yolunun sabit ve güvenli olduğundan emin olunması gerekir. Eğer damar yolu üzerinde kızarıklık, ağrı, şişme varsa hemen değiştirilmelidir.

Uzman bir firma ve personellerce gerçekleştirilen evde serum hizmeti birçok avantaj sağlar. Öncelikle hasta ve hasta yakınlarının yaşam kalitesi artar. Hasta kendi evinde olacağından daha rahat eder. Günümüz koşullarında hastanın sağlık merkezlerine transferi oldukça zordur. Hasta yakınlarının çaba harcaması ve zaman ayırması gerekir. Oysa evde serum hizmeti ile harcanacak çaba ve zamanın önüne geçilir.

Pek ok kişinin ortak korkusu hastane fobisidir. Özellikle iğneli uygulamaları reddeden hastalar olabilmektedir. Oysa evde serum hizmeti hastanın güvenli alanında yapıldığından hastayı rahatlatmaktadır.

Evde Serum Hizmet Fiyatı Ne Kadar?

Evde serum hizmeti fiyatı ne kadar sorusunun cevabı değişkendir. Hizmet alınan yere göre fiyatlar değişir ve en uygun ve net fiyatlar için firmayla iletişime geçmeniz yeterlidir.


Soylu’nun katıldığı Kökünü Kurutma operasyonunun görüntüleri ortaya çıktıÖnceki Haber

Soylu’nun katıldığı Kökünü Kurutma opera...

Depremzedeler Kızkalesi’nde buluştuSonraki Haber

Depremzedeler Kızkalesi’nde buluştu

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar