ayyuce
Adana
DOLAR32.3923
EURO35.1017
ALTIN2326.6

Yereşen: "3 Mayıs Türk Milliyetçileri için çok önemli bir gündür"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
Yereşen: "3 Mayıs Türk Milliyetçileri için çok önemli bir gündür"
Abone ol
Yereşen: "3 Mayıs Türk Milliyetçileri için çok önemli bir gündür"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Adayı Ahmet Reha Yereşen, "3 Mayıs Milliyetçiler Günü" ile ilgili yayınladığı mesajda, "3 Mayıs, Türk Milleti ve onun cefakar, fedakar evlatları olan Türk Milliyetçileri için çok büyük anlam ve önem taşıyan bir gündür" ifadelerini kullandı.

"TÜRK GENÇLİĞİ AYDINLARININ YANINDA YER ALMIŞTIR"
MHP Adana Milletvekili Adayı Ahmet Reha Yereşen, "79 yıl önce Milliyetçi Türk Gençliği bir taraftan bütün dünyayı tehdit eden yayılmacı, işgalci komünist anlayışa, diğer yandan da milli şef rejiminin izlediği anti-demokratik politikalara yönelik milli ve sosyal muhalefeti başlatmıştır. 2. Dünya Savaşının sonuna yaklaşıldığı 1944 yılında, Rus yayılmacılığının Türkiye’yi hedef aldığı günlerde aklıselimin galip gelmesini ve ülkemizin bu karanlık ortama düşürülmesinin önlenmesini isteyen 23 milliyetçi düşünür, akademisyen ve yazar tutuklanarak, tabutluklara konmuş. Bunun üzerine Türk gençliği büyük bir kararlılıkla aydınlarının yanında yer almıştır" dedi.

"AZİZ HATIRALARI ÖNÜNDE SAYGI VE ŞÜKRANLA EĞİLİYORUZ"
Yereşen 3 Mayıs Milliyetçiler Günü ile ilgili yaptı açıklamada, ‘’ Bu hareketin öncüleri olan başta Başbuğumuz Alparslan Türkeş ve Hüseyin Nihal Atsız olmak üzere, Necdet Sancar, Zeki Velidi ,Togan, Hasan Ferit Cansever, İsmet Tümtürk, Hikmet Tanyu, Fethi Tevetoğlu, Mustafa Hakkı Akansel ve hakkın rahmetine kavuşan tüm dava büyüklerimize Yüce Allah’dan sonsuz rahmet diliyor, aziz hatıraları önünde saygı ve şükranla eğiliyoruz. Şüphesiz ki, tarih değerlendirmeleri yapılırken o günün sosyo-ekonomik ve politik şartlarını, toplum yapısını iyi bilmek gerekir. Ancak, tarih değerlendirmelerini yaparken bunları geçmişte kalan tatlı hatıralar olmaktan çıkartmak da şarttır’’ ifadelerini kullandı.

‘’TARİHİN EN GÜZEL SAYFALARINDA YER ALMIŞLARDIR’’
MHP Adana Milletvekili Adayı Ahmet Yereşen, "Tarih, dünden bu güne, bu günden yarına bize kılavuz olduğu sürece çok daha büyük bir değer ve anlam ifade etmektedir. Çünkü, 3 Mayıs 1944’ün kahramanlarının bir kısmı şanlı mücadelelerinin neticelerini görmeden hayata veda etmiş ama; büyük bir kısmı da yaşarken hem insanlık dışı Sovyet emperyalizminin çöküşüne tanık olarak; hem de demokratik, çoğulcu bir Türkiye’nin oluşumuna katkı sağlayarak; başlattıkları milli ve sosyal muhalefette ne kadar haklı olduklarını, ne kadar kutsal ve onurlu bir mücadele verdiklerini tarihin en güzel sayfalarında görme ve gururlanmasına sahip olmuşlardır" diyerek 3 Mayıs Milliyetçiler Gününü kutladı.


Evini lağım suyu bastı, ASKİ'ye isyan ettiÖnceki Haber

Evini lağım suyu bastı, ASKİ'ye isyan et...

Sağlık çalışanlarına 'Vefa Gecesi'Sonraki Haber

Sağlık çalışanlarına 'Vefa Gecesi'

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar