İnsan beyni, odaklandığı şeyi büyütme eğilimindedir. Psikolojide 'algıda seçicilik' dediğimiz bu durum, hayata bakışımızı şekillendirir.
Zihnini korku ve kıtlık beklentisiyle doldurursan, karşına çıkan fırsatları bile birer tehdit olarak görürsün.
Zihnini en güzel olasılıkların heyecanıyla doldurursan, gözlerin çözümlere, kalbin cesarete, yolun ise mucizelere açılır.
Beklenti, görünmez bir mıknatıs gibidir. Sen en güzel olanı beklemeye başladığında, enerjin, tavrın ve çevrene saçtığın ışık da değişir. Olumlu bir beklenti içinde olan insan, fırsatları yakalamaya daha hazırdır.
Zihnini güzelliklerle doldurmak bir gecede olacak bir iş değildir, bir zihin kası eğitimidir. Her sabah uyandığında kendine şu hatırlatmayı yap: “Bugün, hayatımın en güzel olasılıklarına gebedir.”
Zihnini, en iyi şeylerin gerçekleşeceği beklentisiyle meşgul tut.