Polislik, doğası gereği yoğun stres, düzensiz ve uzun çalışma saatleri, hafta sonu/tatil bayram tatili demeden görev yapma zorunluluğu nedeniyle fiziksel ve psikolojik olarak yıpratıcı bir meslektir.
Travma sonrası stres bozukluğu, depresyon, kardiyovasküler ve kas-iskelet sistemi sorunları gibi sağlık sıkıntıları yaygındır. Ayrıca, polislerin görevde karşılaştığı sorunlar %97 uzun ve düzensiz mesai saatleri başı çekmektedir.
Vardiyalı sistem, fazla mesai ve gece çalışmaları uyku düzenini ve aile hayatını olumsuz etkiler.
Yüksek stresli ortamlarda çalışma, travmatik olaylara şahit olma, şiddet riski..
Maaş yetersizliği (görev riski oranla, aynı içişleri Bakanlığına bağlı jandarma ile aynı görevi yapmalarına rağmen jandarmadan düşük maaş alması), tayin/terfi sıkıntıları ve lojman eksikliği gibi sorunlar dile getirilmektedir.
Emniyet Polis Disiplin Tüzüğü kapsamında verilen çeşitli cezalar ve sıkı hiyerarşik yapı..
Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu kapsamında silah kullanma ve zor kullanma yetkisini kullanırken yaşanan hukuki riskler. Karşılaştığı adli olaylarda mahkemelerde yargılanırken PSVK göre görev yaparken TCK göre yargılanma..
Polislerin görevde karşılaştığı sorunlar arasında mülakat adaletsizliği, lojman yetersizliği ve taban maaşların düşüklüğü iddiaları öne çıkmaktadır.
Polislerin maaşları, yapılan işin ağırlığı ve riskine göre yetersiz bulunabilmekte, bu durum motivasyonu düşürebilmektedir. Ayrıca, sürekli yer değiştirme (tayin) süreci, eğitim ve sosyal yaşam üzerinde zorluklar yaratmaktadır.
Bomba imha, terör operasyonları gibi tehlikeli durumlarda doğrudan zararsız hale getirme, imha etme teknik görevlerinde hayat riski yüksektir. Ayrıca, polislerin en zor görevleri birimden birime değişse de, hepsi belirli tehlikeler barındırır.
Bütün bu olumsuzluk iddiaları polislik mesleği açısından masada çözüm bekleyen acil sorunların en başında yer almaktadır.
Azmi ERTAN
Mustafa Tuncel'i Bir de Benden Dinleyin
Adana Haber Diyor ki
Adana neden ileri gitmiyor? Mersin, Gaziantep ekonomisi hızla büyürken, bir zamanların sanayi devi Adana neden geriliyor?
Hüseyin ZORKUN
Yaşamak mı, Beklemek mi?
İsmail GÖKTÜRK
Çocukluğumun Adana'sı..
Av. Alev SEZEN
Siyasi Umutsuzluk
Nedim BAYAR
FETÖ’nün Adana Medya Yapılanması ve protokol Listesi
Bilenle Bilmeyen Bir Olur mu - Ceylan CENGİZ
Kamu Görevlisinin Özel Hayatı İzlenebilir mi, Sahi kimdir bu adam?
Özlem ERDOĞAN
Okullarda Şiddet ve Yaşanan Can Pazarı
Orhan ERGEZER
Sessiz Savaşın Yeni Cephesi: Gübre Üzerinden Kurulan Küresel Baskı